Interviews na persconferentie

Met een persconferentie maakte Fortuna Sittard Vrijdag bekend dat zowel keeper Ferhat Kaya, als de van Helmond Sport afkomstige Ferry de Regt een 2-jarig contract hebben getekend bij de club. Met het behouden van Kaya, en het aantrekken van de Regt, kunnen we stellen dat verdediging van Fortuna al grotendeels bekend is.  We spraken de betrokken personen na het pers moment, en stelde ze enkele vragen.

Ferhat, je hebt voor 2 jaar bijgetekend bij de club, heeft het voor jou lang geduurd om deze beslissing te maken?

Nee eigenlijk niet. Ik heb altijd aangegeven graag te willen blijven. Het was uiteindelijk zoeken naar de gulden middenweg, en die hebben we uiteindelijk gevonden. De liefde kwam gelukkig van beide kanten en met het maken van deze keuze heb ik ook mijn hart gevolgd. Die vertelde mij dat ik hier heel gelukkig ben en ook graag wilde blijven. Dit natuurlijk ook mede door de supporters die er elke wedstrijd weer staan en ook mij persoonlijk een goed gevoel geven. Ik ben echt van deze club gaan houden, en wil er ook graag mee voor gaan zorgen dat we met deze club weer mooie tijden kunnen gaan.

Ook het uit het feit dat het een contract van 2 jaar is dat je tekent, laat ook wel zien dat beide kanten graag met elkaar door willen gaan.

Ik geloof in het proces dat we nu met Fortuna ingaan. Afgelopen jaar was een seizoen om snel te vergeten, en we kijken nu naar de toekomst. Ik denk en hoop dat we komend seizoen mooie momenten kunnen gaan beleven en daar wil ik graag deel van uitmaken. Ik hoop dat we er met z’n allen voor kunnen zorgen dat we samen met deze prachtige club weer hele mooie tijden kunnen gaan beleven.

Er zullen veel supporters blij zijn met deze keuze van jou om bij Fortuna te blijven, zo hangt er wekelijks een SuperKaya spandoek in het stadion en is er laatst nog een groot spandoek gemaakt door de jongens van Tifosi Giallo Verde waarin de wens voor een nieuw contract duidelijk te lezen was.

Klopt, en dat is ook een van de redenen dat ik mij heel goed voel bij Fortuna, en dat ik deze keuze gemaakt heb. Ik wil ook de supporters bedanken voor de support die ze altijd voor mij en de ploeg geven.

Ferry de Regt, je hebt je voor 2 jaar verbonden aan Fortuna Sittard, wat heeft je doen besluiten om te tekenen bij deze club?

Fortuna is een mooie grote club, die voor Nederlandse begrippen een mooie historie heeft. Ze hebben de laatste jaren een aantal keren meegedaan voor de prijzen, alleen was het vorig jaar wat minder. We gaan er nu weer alles aandoen om dat recht te zetten en nu wel meer mee te gaan doen voor die plek in de play-offs. Met deze club moet je gewoon voor de prijzen mee kunnen doen, en ik denk dat dit ook gewoon een reële doelstelling is.

Vorig jaar liep je helaas al redelijk vroeg in het seizoen tegen een zware knieblessure op, waardoor je veel wedstrijden hebt moeten missen. Ben je hier al volledig van hersteld?

Ik ben hier wel bijna 100% van hersteld. Ik heb natuurlijk niet veel wedstijden gespeeld, vanwege deze blessure, maar die wedstrijdritme kan ik in de voorbereiding goedmaken. Nu heb ik natuurlijk wel weer erg veel zin om te voetballen en heb dan ook erg veel zin in het nieuwe seizoen.

Charly Chudik, tevreden met het aanblijven van Kaya en de komst van de Regt?

Heel tevreden. Ferhat is een op en top prof, een hele fijne jongen om in de groep te hebben en een speler die wekelijks presteert. Dat zijn natuurlijk de soort spelers waar je als club naar opzoek bent. Hij is een speler waar je op kunt bouwen en vertrouwen, en hij is ook iemand die andere motiveert. Daarbij wilde hij zelf ook erg graag blijven, en is het een jongen die goed bij de supporters ligt, dus daarmee sla je twee vliegen in één klap. Met Ferry de Regt halen we iemand binnen die eredivisie ervaring heeft en de afgelopen jaren om de play-offs heeft gespeeld. Hij is dan ook een geweldige versterking voor dit team. Als we nu ook kijken naar het achterste gedeelte van team, dan mogen we ook zeggen dat dit absoluut thuis hoort in het linker rijtje van de Jupiler League.

Dan zal de focus voor verdere versterkingen nu ook liggen op het middenveld en de aanval?

Dat klopt, we gaan ons nu inderdaad focussen op het middenveld en de aanval, en ook hier gaan we net zo goed ons best doen om ons net zo versterken als we met deze twee jongens gedaan hebben, maar dat zal natuurlijk ook moeten om weer terug succesvol te zijn. Na zo’n seizoen als het afgelopen seizoen, ligt de druk er natuurlijk op en we moeten presteren met z’n allen, daar zijn we ons allemaal goed van bewust. We zijn erg zorgvuldig in het aantrekken van spelers, en wat ons betreft mag kan het nieuwe seizoen niet snel genoeg beginnen, want we willen erg graag die vieze smaak van afgelopen seizoen wegspoelen.

Zijn er als spelers die jullie op het oog hebben voor het middenveld en de aanvallende posities?

We hebben al gesprekken gehad met een aantal spelers, echter hebben we natuurlijk ook last van concurrentie van andere clubs, maar dat is niet anders dan andere jaren, en uiteindelijk wilt iedereen natuurlijk de goede spelers hebben. Er zijn ook al spelers die een andere keuze hebben gemaakt, maar ook dat hoort erbij. Wij gaan gewoon door, we hebben ons huiswerk goed gedaan en zullen uiteindelijk ook wel bij de juiste mensen uitkomen.

Kunnen we dan ook op de korte termijn nog een nieuwe presentatie verwachten?

We hopen voor de eerste training op de 28 ste nog iets bekend te kunnen maken, maar uiteindelijk zal zorgvuldigheid voor snelheid gaan en willen we niet iemand snel presenteren alleen om de groep te vullen. We hebben op dit moment een groep van 17 man voor het eerste elftal, hier zullen natuurlijk nog mensen bij gaan komen, echter zoals gezegd gaat zorgvuldigheid voor snelheid. Ik heb de verwachting in ieder geval volgende week nog iets positiefs te kunnen melden, en met een beetje geluk voor zowel het middenveld, als de aanval.

Bron: Tekst FortunaSC (Obelix) & Foto’s Ivo Delahaye

​