Muhammed Mert een jaar langer Fortunees

Nog geen halve week geleden maakte Fortuna Sittard het aanblijven van Ferhat Kaya en de komst van Ferry de Regt bekend. Tijdens de persconferentie werd al gehint naar ander transfernieuws op korte termijn. Welnu maakt Fortuna Sittard bekend dat Muhammed Mert een nieuw contract heeft getekend waarmee hij zich voor één seizoen aan de club verbind.

Muhammed Mert kwam eerder jaar tijdens de winterse transferperiode op amateurbasis over van NEC Nijmegen. De 20 jarige Belg met een Belgische en Turkse nationaliteit debuteerde voor Fortuna Sittard in het uitduel tegen FC Eindhoven, sindsdien was hij onmisbaar op het Sittardse middenveld. Mert prefereert de rol als aanvallend middenvelder, maar kan desgewenst ook als verdedigend middenvelder of rechtsbuiten uit de voeten. Bij Fortuna heeft de speler zich inmiddels in de kijker gespeeld door zijn balvaardigheid. In zijn periode voor Fortuna Sittard en NEC Nijmegen heeft hij de jeugdopleiding van KRC Genk doorlopen en kwam hij regelmatig uit voor verschillende Belgische en Turkse jeugd teams.

Technisch Manager Charly Chudik: “We hebben Muhammed een half jaar lang van dichtbij meegemaakt en dat is goed bevallen. Mert is een technisch zeer vaardige speler die op meerdere plekken inzetbaar is, al komt hij volgens ons het beste tot zijn recht op ‘nummer 10’. We zijn blij dat hij ook komend seizoen bij ons speelt, omdat we voor hem een belangrijke rol zien weggelegd binnen het nieuwe team in wording”.

Muhammed Mert over zijn contract: “Ik ben de club dankbaar dat ik ze me een half jaar lang de kans hebben gegeven om me te bewijzen. Dat daar nu een contract uit volgt vind ik heel positief natuurlijk. Ik wil mezelf verder ontwikkelen bij Fortuna en iets bereiken met ons team. Ik denk dat we komend seizoen minimaal mee moeten kunnen doen voor een periodetitel. Als ik naar mezelf kijk, dan wil ik veel scoren, veel assists geven en een hoger rendement en niveau halen.”

Bron: Fortuna Sittard, FortunaSC