“Jeugd moet naar een hoger niveau”!

Martin Masset nodigt u uit: proef de energie van onze jeugdopleiding!

Dagblad de Limburger liet begin deze week optekenen dat Wil Boessen (trainer Fortuna Sittard) en Tiny Ruis (trainer MVV Maastricht) verregaande samenwerking binnen de jeugdopleidingen van Zuid-Limburg toejuichen. Met de ontwikkeling van de Sportzone in Sittard-Geleen dient zich namelijk een unieke kans aan: de combinatie van scholing en topsport. “Het is geen kwestie meer van willen, maar van moeten!”, aldus een optimistische oefenmeester.

Fortuna SC nam n.a.v. dit krantenberichtje contact op met algemeen directeur Martin Masset. Als bekend veronderstelt hebben we een groot vertrouwen in de leidsman die onze club definitief naar (financiële) veilige haven moet loodsen.

De reactie van Martin Masset is volkomen helder en willen we graag met u delen. De algemeen directeur eert  namelijk de talentontwikkeling van Fortuna Sittard:

“ Fortuna Sittard vindt het van groot belang om te investeren in talent-ontwikkeling. Een belangrijke stap die wij hebben genomen is het aanstellen van een hoofd opleidingen (Chris Burhenne) en zorgen dat ex-spelers met de juiste papieren aan de club worden verbonden . We zijn ook trots dat we dit seizoen al 6 jeugdspelers (!) in het eerste elftal hebben kunnen laten debuteren.

Toch moeten wij niet blind zijn dat als wij ons willen positioneren als talent-ontwikkelingsclub, we moeten streven naar een hoger niveau. Daarom juichen wij het initiatief van Wil Boessen toe om samen met regionale trainers te brainstormen over hoe we onze talenten met de besten van de besten uit de regio regelmatig bij elkaar kunnen laten komen om samen te trainen om het niveau van onze spelers te verhogen. Zou het zelf toejuichen als we ook eens over de grenzen kijken in België en Duitsland.

In de Sportzone hebben wij zometeen een fantastische infrastructuur staan om alles te bieden wat nodig is om talenten optimaal te voorzien in hun ontwikkeling. Je moet dan niet alleen aan accommodaties denken, maar ook aan (para)medische begeleiding, mentale en fysieke aspecten die nodig zijn voor de top.

Fortuna zal altijd moeten uitgaan van haar eigen kracht en identiteit. Tijdens de afscheidswedstrijd van Mark van Bommel en op het Gala “Back to the Future” hebben we gezien waar de potentie van onze mooie club zit. Nu is het zaak om door te pakken en te zorgen dat we ons stadion vol gaan spelen en dat we voldoende amusement en plezier kunnen bieden aan onze toeschouwers.

Dit is een proces waaraan we nog heel veel kunnen verbeteren en waar ook de focus de komende tijd zal liggen. Ik nodig overigens iedereen eens uit om op zaterdag naar de Sportcentrumlaan te komen kijken naar onze jeugdteams. Dan kan ieder zelf beoordelen welke energie er momenteel heerst bij onze jeugdafdeling.”

Duidelijke woorden. De samenwerking in de regio wordt opgezocht om de eigen jeugdopleiding te versterken. Fortuna SC is uiteraard zeer benieuwd naar de hernieuwde kansen welke zich komende weken, maanden en jaren zullen aandienen.

Nawoord: komend weekend (12-10-2013) speelt onze Bjeugd (<17) thuis tegen FC Den Bosch. De wedstrijd vangt aan om 14.30 uur. In de 1 ste divisie staan onze jongens momenteel op een gedeelde 3 de plaats met 9 punten uit 5 wedstrijden.  FC den Bosch vinden we terug op plek 9 met 5 uit 5. Komt u kijken, feel the energy!

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen