KNVB straft aanvaller Patrick Amoah

Patrick Amoah, 2 wedstrijden geschorst

Spits Patrick Amoah heeft in Sittard nog geen indruk kunnen maken. De Zweedse goalgetter met een voetbalverleden in Zweden, Spanje, Frankrijk en België staat in de lopende competitie nog altijd droog.  In 10 wedstrijden kwam Amoah nog niet tot scoren.

Afgelopen weekend mocht Amoah in de basis starten. Voor velen een verrassende keuze bezien het alternatief Aziz Khalouta. De spits werkte hard en kende in de Limburgse derby tegen MVV Maastricht goede  momenten. In de 40 ste minuut van de wedstrijd werd een stevig charge van de Zweed door scheidsrechter Makkelie bestraft met een rode kaart.

De KNVB schorst de speler voor 3 wedstrijden, waarvan 1 voorwaardelijk. Concreet betekent dit dat Patrick Amoah de uitwedstrijden tegen Jong Ajax en Telstar zal missen. Op zaterdag 26 oktober (18.45 uur) geeft Patrick Amoah dan weer acte de presence als Fortuna Sittard in het Offermans stadion aan zal treden tegen Achilles ’29.

Nawoord: in de Limburgse derby vielen nog enkele rode kaarten aan MVV zijde. Assistent trainer Cooky Voorn werd door de KNVB bestraft met 1 wedstrijd op de tribune zitten. Nathan Rutjens ontving 3 wedstrijden schorsing, Cor Gillis 1 wedstrijd.

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen