Jong Fortuna wint overtuigend van Jong FC Eindhoven: 4-0

Foto’s: Ivo Delahaye

Nadat eerder duidelijk werd dat onze club verplicht met een beloftenelftal moest aantreden dit Eredivisieseizoen, kon menig supporter zich direct verheugen op leuke potjes voetbal op de maandagavond. Een competitie vol interessante tegenstanders draagt daar zeker aan bij. Jong Fortuna Sittard speelt dit seizoen in poule B van de reservecompetitie, met 11 clubs uit het ‘zuiden van het land’: Feyenoord, NAC Breda, RKC, Willem II, Ado Den Haag, Helmond Sport, FC Dordrecht, FC Eindhoven, Excelsior en onze Keuken Kampioen Divisie streekgenoten van Roda JC. Gisteren, 13 augustus, stond op een fris en nat Sportpark MijnZuid in Sanderbout om 18.30 de aftrap van het seizoen voor Jong Fortuna op het programma. Ook wij waren aanwezig.

Een 300-tal supporters zien Jong Fortuna met een groot aantal bekende namen aan de aftrap verschijnen.  Jeugdproduct en derde keeper  Rowen Koot op doel. In de verdediging een viertal waar menig Eerste Divisie ploeg jaloers op kan zijn: Braun op rechts, duo Ramirez/Ninaj centraal en Ospitalieri op zijn bekende linksbackpositie. Het middenveld bestaat uit Kojic, Mells, Vlijter, Dobos en Vidigal. In de spits: Finn Stokkers. Op de bank zien we Bo Breukers (traint al een tijdje met het eerste elftal mee), Bas Breukers (zat voor het eerst bij de selectie van het eerste in de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht afgelopen seizoen), Tom Ghislain (u19 rechtsback welke eerder dit jaar genoemd werd bij het Everton FC, VfB Stuttgart en RB Leipzig) en de nog jonge jeugdspelers Liam  Houkes en Raf Hermans. Trainer is Kristof Aalbrecht. Aan de zijde van Jong FC Eindhoven zijn er voor ons geen bekende gezichten en door het uitblijven van een opstelling blijft dat ook zo.

Na ongeveer een half uur spelen opent Vidigal de score, al snel gevolgd door de 2-0 van de voet van Stokkers nadat deze mag aanleggen voor een penalty. Hierna blijft het duel op een neer gaan, waarbij van achteruit meerdere malen de snelle buitenspelers Vidigal, Vlijter, maar ook Dobos op avontuur gestuurd worden. Het is Vlijter die jammer genoeg dit duel meerdere malen een uitbraak na een perfecte steekpass niet weet te verzilveren één-op-één met de keeper van FC Eindhoven. Ook worden veel van zijn uitbraken deze avond buitenspel gevlagd, soms met vragende blikken langs de zijlijn tot gevolg. Onze mannen zijn echter fel, jagen met meerdere spelers achter iedere bal aan en geven de Brabanders niet veel ruimte om te combineren. Zij komen er wel enkele malen gevaarlijk uit, voornamelijk over de flanken. Tot grote kansen leidt dit echter niet. Als Koot in de tweede helft zomaar de bal in de voeten van een Eindhovense aanvaller speelt, lijkt een tegendoelpunt een zekerheid. Ook deze kans is echter niet besteed aan de aanvaller van Eindhoven. Het centraal verdedigingsduo Ramirez/Ninaj maakt de gehele wedstrijd rustig en gedisciplineerd vrijwel alle aanvallen door het midden onschadelijk en tikt de bal achterin met veel vertrouwen rond. Ninaj laat hierbij zien welke ervaring hij meebrengt en te beschikken over veel inzicht.

De 3-0 komt in de tweede helft van de voet van Áron Dobos, die simpel kan intikken bij de tweede paal na een strakke voorzet vanaf rechts. Vlak daarvoor is echter een vrijwel identieke 100% kans vlak voor de lijn gered door een inglijdende verdediger. Het is Tom Ghislain die tekent voor de 4-0 van de avond. Hij werd even daarvoor samen met Bo Breukers in het veld gebracht voor Braun en Stokkers. Een goede individuele actie beloont hij met een verdiend doelpunt. Het spel blijft op en neer golven en hier en daar lijkt het soms wat onvriendelijk te worden op het veld. Het blijft echter bij 4-0, ook na enkele grote kansen voor onze club. Het eindresultaat en vertoonde spel lijkt echter een mooie eerste stap in deze nieuwe competitie.

In Rotterdam wint Jong Feyenoord met 6-0 van stadsgenoot Excelsior. Burger, Zwarts en de Zuid-Amerikaanse aanwinst Sinisterra scoren allen 2 maal. De overige teams komen later in actie. De volgende thuiswedstrijd van onze club is op 27 augustus. Tegenstander is dan Roda JC en we hopen op veel steun van jullie allemaal.

De stand op dit moment:

# Club Wedstr. +/- Pnt.
1 Jong Feyenoord 1 6 3
2 Jong Fortuna 1 4 3
3 Jong NAC Breda
4 Jong RKC
5 Jong Willem II
6 Jong ADO
7 Jong Helmond
8 Jong Dordrecht
9 Jong Roda JC
10 Jong Eindhoven 1 -4 0
11 Jong Excelsior 1 -6 0

 

 

 

 

Geef een reactie