Jong PSV – Fortuna Sittard 0-1!

De afgelopen week gingen de gedachtes van de supporters vooral uit naar de situatie bij de club, het bericht van de KNVB en de onzekerheid omtrent dit alles.  Toch besloten ruim 125 Fortunezen de reis naar Eindhoven te maken op een koude maandagavond en raakten de autocombikaarten maandagmiddag zelfs uitverkocht. Ook op de thuisvakken waren tussen de tientallen overige bezoekers vele bekende gezichten te ontdekken. Voor de spelers én supporters werd maandag 7 maart uiteindelijk een welkome afleiding.

Jong PSV trad aan met de gebruikelijk combinatie van gevestigde namen en jeugdige spelers. De meest opvallende waren hierbij de 32-jarige doelman Remko Pasveer (150 wedstrijden in de Eredivisie) en aanvaller Adam Maher (135 wedstrijden in de Eredivisie). Trainer van Dael besloot, met een volledig fitte selectie, te starten met : Kaya, Dengering, de Regt, Janssen, Schroyen , van Son, Briels, Fafiani, Lagouireh, Loen en Hutten. Na een weifelend begin van beide ploegen, waren het de Eindhovenaren die de eerste helft de meeste kansen wisten te creëren en de bezoekers terug probeerden te dringen.  Bergwijn, Lundqvist en Paal waren dicht bij een treffer maar enig fortuin, enkele goede reddingen van Kaya en een verdediging die redelijk goed stand wist te houden zorgden voor een 0-0 ruststand. Aanvallend gezien wist Fortuna niet veel te laten zien en zorgden foutieve passes voor extra druk op de verdediging.  Een prima spelende Menno Koch wist vrijwel ieder kopduel te winnen van Hutten en zorgde er daarmee voor dat opbouwen op die manier geen optie was. PSV was vooral gevaarlijk vanaf de flanken en met goed aangesneden corners.

Na negen minuten in de tweede helft zag de fanatieke aanhang een handsbal van Jong PSV bestraft worden met een penalty. Roel Janssen uiteraard de aangewezen persoon om aan te leggen. Pasveer wist naar de goede hoek te duiken, maar de bal was te goed geplaatst en daarmee net buiten zijn bereik. 0-1! Na de voorsprong probeerde de thuisploeg de druk op te bouwen, maar hield onze verdediging stand en wist Kaya het doel leeg te houden. Dit zorgde ook voor ruimte voor Fortuna, maar onze jongens kregen het niet voor elkaar goed uitgespeelde kansen te creëren en de wedstrijd in het slot te gooien. Ook mede dankzij de goede verdedigende kwaliteiten van de Eindhovenaren. Het feest was er echter absoluut niet minder om. Fortuna doet prima zaken in het rechterrijtje én gaat aan kop in de vierde periode. De sfeer in uitvak was de gehele wedstrijd subliem in een verder doods Jan Louwers Stadion. De taken van de Mosselman werd met alle plezier overgenomen en FOX Sports wist het goed te verwoorden: “Het lijkt alsof Fortuna met 12 man speelt”! En Maher, hoor ik jullie denken? Die zit getergd en teleurgesteld met zijn gedachten bij de komende transferperiode.

Belangrijker is echter de uitspraak van onze trainer: “Fortuna leeft en voor mij zeggen de afgelopen dagen dat er juist basis is voor betaald voetbal in Sittard”

Om de liefhebbers van statistieken nog tegenmoet te komen:
Balbezit: 51/49
Corners: 4/0
Schoten op doel: 5/1
Gemiste schoten: 4/3
Overtredingen: 11/11
Buitenspel: 2/2


Vrijdag wacht met concurrent RKC Waalwijk weer een nieuwe kans. Een nieuwe kans op afleiding, een nieuwe kans op winst en een nieuwe kans om dichterbij ons doel voor dit seizoen te komen. Maar ook een kans om ons als supporters weer te laten zien. Aanwezig zijn om onze ploeg ook hier naar de overwinning te schreeuwen? Meld je dan nu nog aan voor de busreis (06 – 38130110 )of haal je omwisselbiljet in Buchten!