Opstelling Jong PSV : N. Bertrams, Hermansson, Koch, de Wijs, Heesakkers, Leemans, Rayhi (Rommens), Noor, Vloet, Lukovic (Paal), Boljevic

Opstelling Fortuna Sittard : Kaya, Janssen, Kis (Bauer), ter Borgh, Briels, de Groot, Voorn, Waalkens, Marveggio (Conneh), Vlug en Linssen

​Geel : Bertrams, Heesakkers, Rayhi (jong PSV)

Rood : de Wijs (jong PSV)

Toeschouwers : ca. 400 (incl. toeterJan)

Maandag 20 oktober reisde toch weer een redelijk groengele army af naar Eindhoven, Ruim 100 man getroostten zich wederom de reis om hun club aan het werk te zien, in dit geval tegen jong PSV. Daar waar her en de hoop al ver te zoeken is op een heropstanding van onze club, zijn er toch nog steeds mensen die keihard roepen, we gaan winnen. Diep respect voor die eeuwige positiviteit.

Het eerste kwartier is het aftasten van beide kanten en gebeurt er weinig aan weerszijden. We zitten inmiddels op een vaal geworden blauw stoeltje en peilen de stemming op de hoofdtribune bij meegereisde trainers en loterijmedewerkers van Fortuna en de hoeveelheid sarcasme is al niet van de lucht. Tot we opeens na een dik kwartier wakker schrikken. Rai Vloet breekt door maar (zoals zo vaak dit seizoen) red doelman Kaya weer fabuleus. Iets wat hij later in de wedstrijd nog een paar keer dunnetje overdoet. Jong PSV zet druk op de verdediging en verdient een paar corners, maar profiteert hier verder niet van. Exact na een half uur breekt Jordi Briels door op links maar zijn schot/voorzet wordt bij de eerste paal makkelijk verwerkt door de Eindhovense doelman. Vlak hierna moet Ferhat kaya weer handelend optreden op een verwoestend schot van PSV kant, maar ook hier doet hij dat weer bekwaam.

Paar minuten later doet hij dat wederom op een schot van Vloet, deze keer brengt onze topper redding met de voet. Zijn reddingen lijken niet als een wekker te werken op de ploeg want als we opkijken ligt dan toch ineens de bal in het net. 1-0 voor de thuisploeg door Boljevic, die knap binnenschiet. Onze hoofden (en niet alleen die op het veld)  gaan naar beneden. Nog een paar minuten en dan is het rust en mogen we een broodje (lauwe uitgezakte, maar toch lekkere) kroket halen…..Jong PSV doet zich echter zelf een slechte dienst want op het middenveld is de Wijs te laat en gaat met gestrekt been in op Roel Janssen, die hard geraakt, neergaat. Scheidsrechter Berben aarzelt niet en trekt rood ! Nog een paar liefkozende woorden naar de geblesseerde Janssen toeroepend verlaat de Wijs het veld. Scheids Berben fluit vlak erna voor de rust en we krijgen te horen dat Roel Janssen wellicht niet meer terugkomt na rust. Gelukkig blijkt dit 15 minuten later niet waar en betreedt de Venlonaar weer het veld.

Met 11 tegen 10, en met het vele oefenen op de rondo´s iin de training, ga ik er eens goed voor zitten. Dit moet goedkomen zou je denken, maar ook hier blijkt in de tweede helft niet veel van. Een bijna elk duel verliezende ter Borgh, de Groot die bijna geen duel aangaat (en het dus ook niet verliezen kan), en Sjoerd Linssen die ook nog eens een keer opzichtig in de fout gaat laten de bloeddruk weer tot ongekende hoogtes stijgen, Nadat de Groot een bal breed kopt in plaats van recht op doel heeft Fortuna veel balbezit maar is er weinig tot geen dreiging. Na 20 minuten spelen worden Jordi Bauer en Seku Conneh in het veld gebracht en ineens vind er soort van opleving plaats in het veld. Kevin Kis en Andrew Marveggio verlaten het veld. Conneh, koud in het veld, krijgt een schietkans en denkt niet lang na, maar schiet de bal het stadion uit.

Paar minuten later komt er een voorzet van rechts en de bal gaat via de Groot naar Conneh en die jaagt de bal keihard tegen de touwen. Helaas staat de assistent grensrechter met de vlag in de lucht, buitenspel en dus geen treffer. De lichte vreugde bij uw webmaster maakt weer plaats voor hoofdschudden. Niet veel later schat de verdediging van Fortuna een bal fout in en kan Aleksander Boljevic alleen af op Ferhat Kaya, op weg naar de 2-0. Hij lobt echter te wild over……..en in het uitvak wordt er weer luid gezucht. Her en der is er nog een aanmoediging maar het geloof begint ook bij de vaste kern te verdwijnen.

10 minuten nog te gaan als ineens Donny de Groot na slecht uitverdedigen een duel aangaat (!!) met de keeper, die hem met twee handen vastpakt en hem omver trekt…….de scheidsrechter fluit, PENALTY ! Dat de keeper geel krijgt is raar, want ik heb altijd gedacht dat het ontnemen van een scoringskans, en dat was dit toch echt, een rode kaart zou opleveren. De helft van het uitvak draait zich om en kijkt niet toe, ik sta op en kijk wel. Seku Conneh neemt gedecideerd de bal in ontvangst en legt hem op de stip. Een aanloop en de bal vliegt keihard in de rechterhoek 1-1….ik kan niet eens echt juichen erom, maar van binnen ben ik blij, nog meer voor Seku, dan vanwege de 1-1.

De rest van de wedstrijd is dan spannend, meer vanwege de aanvallen die Fortuna zou willen opzetten, maar die er niet uitkomen. Met enige inzet vecht men zich naar het einde maar alle ongetwijfeld goede bedoelingen ten spijt, geraken we niet verder en is het na 3 minuten extra tijd afgelopen en is de 1-1 een wederom zeer teleurstellende uitslag.

Een deel van de aanhang verlaat hoofdschuddend het uitvak, een ander deel klapt lichtjes en zingt Seku Conneh toe. Dat Ferhat Kaya wederom de man of the match, ach wie is er nog verbaasd over. Het resultaat van 1-1 is gewoon slecht en dan vergeet ik maar even voor het gemak dat we 45 minuten tegen 10 man hebben gespeeld.