Kan Fortuna ook imponeren in Amsterdam?

Na een schitterende 5-1 thuisoverwinning tegen FC Dordrecht staat er een echte test op het programma, Jong Ajax is de tegenstander. Fortuna gaat als koploper de ontmoeting met Jong Ajax in. Een 75-tal supporters zal plaatsnamen in het uitvak, hetgeen betekent dat het uitvak uitverkocht is. Het gehate beloftenelftal uit Amsterdam wist haar eerste wedstrijd ook te winnen, in Leeuwarden werd er met 1-2 gewonnen van Cambuur.

Voor de vijfde maal staat het affiche Jong Ajax – Fortuna Sittard op het programma. De voorgaande drie ontmoetingen werden verloren. De allereerste ontmoeting met de jonge-Godezonen werd met 0-3 gewonnen. Een memorabele avond waarin, de inmiddels voor Jong Twente uitkomende, Bob Vankan zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal maakte. De meest recente ontmoeting met Jong Ajax was er ook een voor in de boeken. In Sittard werd een 0-2 achterstand omgebogen in een 5-2 overwinning. In deze wedstrijd scoorde top-talent Perr Schuurs zijn eerste doelpunt.

Jong Ajax

Met het oog op de midweekse ontmoeting van Ajax 1 met Rosenborg, kan er een echt beloftenelftal worden verwacht. Er wordt een ongeveer gelijke opstelling verwacht als vorige week tegen SC Cambuur. De meest bekende namen waren afgelopen week Muric en Cassierra. Ook talent Denis Johnsen, die voor 2 miljoen overkwam van Heereveen, verscheen aan de start in Leeuwarden. Echter, de opstellingen van de beloftenteams blijven wekelijks grote vraagtekens. Verwachte opstelling Jong Ajax: Van Bladeren, Sidoel, Doekhi, Bergsma, Kemper; Mazraoui, De Wit, Bijleveld; Muric, Cassierra, Johnsen.

Fortuna Sittard

Aan de kant van Fortuna Sittard worden geen verrassingen in de opstelling verwacht. Onder het motto never change a winning team zullen naar alle waarschijnlijkheid dezelfde elf namen aan de start verschijnen. Over de speelgerechtigheid van aanwinst Malsa bestaat nog onduidelijkheid. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Santos, Braun, Schuurs, Dammers, Ospitalieri; Smeets, Saddiki, Vlijter; Semedo, Stokkers, Dianessy.

Weet Fin Stokkers opnieuw het net te vinden?