Kan Fortuna Sittard weer schitteren?

Na de prettige start tegen laagvlieger Achilles (2-1) staan de gezichten in Sittard op een brede smile.  “Zeker de manier waarop we wonnen, zorgt voor positivisme”, kijkt trainer Ben van Dael nog eenmaal terug. “Na twintig minuten hadden we ruim voor moeten staan, we kregen met tegenslag te maken, overwonnen die, hadden opnieuw tegenslag en wonnen het duel uiteindelijk. Dat zegt iets over deze groep. Ik kan slechts positief zijn. ”

Toch is enige voorzichtigheid en nuancering wel op zijn plaats. Achilles was echt een heel matige ploeg en Fortuna Sittard had een penalty in de “dying seconds” nodig om het klasseverschil ook in de stand uit te kunnen drukken. Daar waar het middenveld een goede indruk achter liet en met name Braun de harten van het thuispubliek wist te veroveren, daar speelde het centrale verdedigingsduo (inc. de keeper) een onzekere rol en ook de Sittardse killersmentaliteit in de vijandelijke zestien ontbeerde nog.

Een verbetering op die fronten zal nodig zijn om de witte leeuwen te verslaan. Telstar mag immers wel een soort angstgegner genoemd worden. Steeds als we denken dat we er “wel ff overheen lopen” hebenn we net te vaak de deksel op onze neus gekregen. Volledige inzet, vechtlust en concentratie zal nodig zijn om in Velsen punten te pakken,

Opstelling Fortuna Sittard.
Door de schorsing van Briels heeft Wiafe tegen Telstar wel een plek in de basiself. “Frank is een goede vervanger van Jordie”, zegt trainer Van Dael. “Hij is er klaar voor. Dat Frank vorige week niet startte, deed hem pijn. De concurrentie in de groep is nou eenmaal groot, wat een goede zaak is. In elk geval kan Frank nu spelen.”

De geschorste Briels en de geblesseerde Jorrit Smeets ontbreken in de wedstrijdselectie. Van Dael hoopt wel te kunnen beschikken over de nieuwelingen Stefan Askovski en Djibril Dianessy, die nog vrijgegeven moeten worden door de voetbalbonden van respectievelijk Turkije en Frankrijk.

We verwachten dat Ben daarom zal aantreden met het volgende licht aangepaste elftal.(zie links)

Geprikkeld telstar na matige start
Van Dael zag Telstar afgelopen maandag in de wedstrijd tegen RKC zelf aan het werk. “Ze verloren, dus ongetwijfeld is Telstar in de eerste wedstrijd voor eigen publiek geprikkeld om een resultaat neer te zetten. Maar als wij ons normale werk doen, een goeie mentaliteit aan de dag leggen, dan valt daar best wat te halen”, aldus de coach.

De ziekenboeg van Telstar is momenteel voller dan ze zouden willen zien. Blake Horton heeft opnieuw schade opgelopen aan zijn pink. Inmiddels is duidelijk geworden dat hij geopereerd moet worden aan deze blessure. Middenvelder Toine van Huizen moest ook al eerder  geblesseerd afhaken. Van Huizen heeft al een aantal weken last van een voetblessure. Daarnaast zal aanvoerder Frank Korpershoek en spits Fabian Serrarens waarschijnlijk niet mee kunnen doen. Naar vernomen zou tenslotte ook rechtsbuiten Calvin Valies vandaag niet mee getraind hebben.

De fans: heerlijke uitwedstrijd
Telstar uit is verder een waar plezier voor de supporters. Geen irritant “Ajax uit supporters pesten” gedoe, maar gewoon lekker op eigen ritme en vervoer naar de prachtige nostalgische uitwedstrijd. De bus vertrekt naar IJmuiden om 16.30 uur vanaf de voorzijde van het Fortuna Sittard Stadion.  Het is dus ook mogelijk de wedstrijd op eigen gelegenheid te bezoeken. De entreekaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa bij het uitvak à €10,00 per stuk. Last en zeker not least… de thuisblijvers kunnen uiteraard de wedstrijd live volgen op Radio Fortuna SC, welke op deze Site vanaf 19.30 te beluisteren is.

We wensen iedereen een super avond toe en voor de mensen die stiekem willen dromen … klik gerust eens hier 😉

Fortuna SC