KNVB: Start traject voortbestaan Fortuna Sittard

De huidige financiële situatie van Fortuna Sittard biedt onvoldoende zekerheid voor het spelen van betaald voetbal. Dat is de conclusie van de licentiecommissie na het bestuderen van de cijfers van de club uit Sittard.

Het gevolg hiervan is dat er een traject wordt gestart waarin wordt bekeken of de club de licentie voor het spelen van betaald voetbal ook na 1 juli 2016 kan behouden. De huidige financiële situatie en het voortbestaan van de club zijn onderdeel van dit traject. Ook de Centrale Spelersraad CSR wordt hierbij om een advies gevraagd. De CSR krijgt de komende weken de tijd om de licentiecommissie te adviseren. Het advies van de CSR is niet bindend, maar de licentiecommissie is verplicht bij een besluit dat tegenstrijdig is met het advies van de CSR, twee weken bedenktijd te nemen.

Fortuna Sittard leverde afgelopen dinsdag de jaarcijfers 2014/’15, prognosecijfers 2015/’16 en halfjaarcijfers 2015/’16 in. De jaarcijfers en prognosecijfers had de club uit Sittard al op 1 december 2015 moeten inleveren, maar daarvoor is door de licentiecommissie vier maal dispensatie verleend. De licentiecommissie heeft de cijfers beoordeeld en vervolgens geconcludeerd dat die cijfers niet voldoen aan de richtlijnen van het licentiereglement.

bron: KNVB