Update van het bestuur van de Fortuna SC

Beste supporters,

Laten we beginnen met een excuus. Daar waar we eerder deze periode dagelijks acties en updates hadden op onze site, daar hebben jullie het de laatste dagen alleen met ons Forum en Twitter moeten doen. Sorry. Het is echter geen onwil, maar wij zaten en zitten in een (emotionele) Fortuna Sittard achtbaan. Voor diegene die wel eens een foto van de wereld heeft willen maken vanuit een achtbaan, zo voelt het momenteel om een momentopname van de werkelijkheid van Fortuna Sittard te maken. Het beeld is om de seconde aan verandering onderhevig en de momenten van euforie en angst wisselen elkaar in duivels tempo af. Voor de beeldvorming zullen we de bijpassende gevoelens van duizeligheid en misselijkheid over slaan.

Teleurstellend.
Goed. De achtbaan lijkt inmiddels zijn meest spannende loopings achter de rug te hebben en de karretjes rollen naar het sluitstuk. De finish lijkt, al met al, teleurstellend. Teleurstellend is het feit dat het bedrijfsleven vrijwel alleen leningen aan Fortuna Sittard wil geven in plaats van echt te investeren. Teleurstellend is het feit dat we de gevraagde 900.000 euro niet op tijd bij elkaar hebben verkregen  (vermoedelijk hebben we iets van 600K tot 700K). Teleurstellend is het ogenschijnlijk gebrek aan teamgevoel op het hoogste leiderschap niveau bij Fortuna Sittard. Teleurstellend is het respectloze optreden van Nol Hendriks die ten koste van Fortuna Sittard “de messias” aan het spelen is ( lees hier meer ) en teleurstellend is simpelweg het gegeven dat er verdomd weinig perspectief wordt geboden.

Hoop!
Is er dan hoop? Natuurlijk is er altijd hoop. De supporters hebben op een week tijd laten zien dat het echt wel kan. De Fortuna SC heeft inmiddels Euro 82.000,- op de derden rekening van de notaris overgemaakt en dit is dus zonder de bijdrages van andere supportersgroepen waarvan wij weten dat zij minimaal 30K en waarschijnlijk zelfs 45K hebben overgemaakt. Dat betekent dat de gezamenlijke supporters  een bedrag van tussen de 110K  en 125K euro hebben overgemaakt aan de notaris rekening!

Een bedrag waar certificaten en aandelen van gekocht worden zodra de integrale redding een feit is. Tot die tijd blijft dat geld op de notaris rekening staan en mocht het onverhoopt fout gaan krijgen de donateurs hun geld terug. Wij hebben dat -u zult begrijpen waarom- nog niet uitgezocht hoe we dat precies gaan doen, maar de gelden die aan Fortuna Sc zijn gestort zal de Fortuna Sc zorg voor dragen. Laten we overigens hopen dat dit niet nodig is.

Terug naar de hoop. Er zullen waarschijnlijk geen “vreemde eenden” zich meer melden bij Fortuna Sittard om de resterende openstaande tekorten aan te vullen en dus zullen we het waarschijnlijk weer moeten hebben van het bekende trio; Jo, Sjra en Rene. Een uitdaging, anderen zouden het woord utopie gebruiken, als u vandaag de VI heeft gelezen. En toch blijft er een klein vonkje van hoop, want er zijn ook signalen dat het trio samen ook veel te verliezen heeft en ze, ondanks hun verschillende wereldbeelden, gebonden aan elkaar zijn om een oplossing te vinden. Die oplossing zit hem er dan bijvoorbeeld in dat Rene zijn beslagleggingen op eigendommen en de gelden van Jo,(Sjra) en de Leasemaatschappij weg haalt. Een oplossing die er mogelijk voor zou kunnen zorgen dat er per direct middelen vrijkomen die het resterende gat van enkele tonnen -tijdelijk- zou kunnen dichten. Let wel..mogelijk.

De KNVB beslist.
Al met al is de hoofdrolspeler in deze achtbaan echter niet het genoemde trio. Dat is de Knvb. Zij bepalen in eerste instantie of de licentie van Fortuna Sittard voor dit jaar -en verder- behouden blijft. Het is daarbij niet in te schatten wat de beslissing morgen (lees:  donderdag) van de Knvb zal zijn. Mogelijk krijgen we tot midden maart uitstel, mogelijk mogen we het seizoen uit spelen om zo competitie vervalsing tegen te gaan, maar zeker niet onmogelijk is dat de licentie per direct wordt ingetrokken. Dan is het over en uit na dik 60 jaar voetbal in de westelijke mijnstreek.

Respect en steun.
Tja. Wat nu? De Fortuna SC heeft helaas geen passend antwoord. Wij roepen onze achterban in ieder geval op om met behoud van realiteit de club te steunen en te blijven hopen. It ain’t over yet! Daarnaast moeten we dit op een respectvolle wijze doen. Dat vergroot de kans, hoe miniem ook, dat we het wel gaan redden. Morgen rond dit tijdstip weten we meer en laten we hopen dat het goed nieuws is , want daar zijn we niet alleen aan toe..we hebben het als fans ook gewoon verdiend.

Bestuur Fortuna SC