Krijgt goede reeks Fortuna een vervolg?

Na een fantastische start van het seizoen, is Fortuna serieus in de race voor de eerste periodetitel. Met nog vier wedstrijden voor de boeg (NEC, MVV, Eindhoven en De Graafschap) staat Fortuna vier punten voor op achtervolgers SC Cambuur en FC Den Bosch. Afgelopen twee wedstrijden wist Fortuna landelijk indruk te maken door Jong AZ (5-1) en Telstar (0-6) te vernederen. Aanstaande vrijdag zal Fortuna gaan proberen deze indrukwekkende uitslagen een goed vervolg te geven. Degradant NEC Nijmegen is de tegenstander. Op de ranglijst kan NEC één plaats onder Fortuna worden gevonden, de Nijmegenaren bezetten de derde plek.

Fortuna wist al acht thuiswedstrijden op rij te winnen, waarvan vier dit seizoen. Tegenstander NEC Nijmegen heeft tot op heden problemen in uitwedstrijden: tegen Jong PSV en Go Ahead Eagles werd er gelijk gespeeld. Op bezoek bij FC Den Bosch, de ploeg van Willy Boessen, werd er kansloos verloren.

In de afgelopen jaren stonden Fortuna en NEC slechts drie maal tegenover elkaar. Twee maal in de Jupiler League en eenmaal in de KNVB beker. In deze ontmoetingen ging de overwinning driemaal naar de Nijmegen Eendracht Combinatie. De laatste overwinning van Fortuna op NEC stamt uit het jaar 2001. Destijds, in de Eredivisie, zagen 9500 toeschouwers hoe Bjekovic en Hamming Fortuna naar een 2-0 overwinning schoten.

NEC

De Nijmegenaren moeten het in Sittard doen zonder Kadioglu en Larsson. Beide spelers zijn weg om interlands te spelen voor Oranje Onder 19 en Jong Zweden. Kadioglu is een basiskracht bij de Nijmegenaren. Larsson kon in het begin van het seizoen rekenen op een basisplaats, maar sinds de komst van Braken is de Zweed naar de bank verbannen. Ook de geblesseerde Schuurman, die gehuurd wordt van Feyenoord, ontbreekt. Ex-Feyenoord spits Anass Achahbar is vanwege een gebrek aan fitheid teruggezet naar het beloftenelftal. Ook zonder Kadioglu, Schuurman, Achahbar en Larsson beschikt NEC over misschien wel (op papier) de sterkste selectie van de Jupiler League. Met spelers als Van de Pavert, Joppen, Breinburg en Golla beschikt NEC over spelers met zeer veel ervaring in het betaalde voetbal. Ook in de voorhoede zien we enkele relatief bekende namen: Braken, Groeneveld en Rayhi hebben bij vlagen een goede indruk achter gelaten in de competitie. Verwachte opstelling NEC Nijmegen: Delle, Joppen, Golla, Van de Pavert, Verdonk; Dijkstra, Sleegers, Breinburg; Rayhi, Braken, Groeneveld.

Fortuna Sittard

​ Aan Fortuna beschikt niet over een complete selectie. Captain Perr Schuurs komt met Oranje Onder 19 in actie en André Vidigal mag zijn kwaliteiten laten zien bij de talenten van Portugal. Het ontbreken van Schuurs zal betekenen dat Jorrit Smeets terugkeert in de basis. Jeugdspeler Essers zal samen met Dammers het centrale duo vormen. Essers liet een uitstekende indruk achter in de wedstrijd tegen SC Telstar. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Santos, Braun, Dammers, Essers, Ospitalieri; Saddiki, Smeets; Semedo, Dianessy, Askovski; Stokkers.