Live radio: Spakenburg – Fortuna S

Vanavond de eerste bekerwedstrijd in dit seizoen van ons eigen Fortuna Sittard. We nemen het in het Vissersdorp op tegen één van de twee plaatselijke amateurclubs die elk jaar een titelkandidaat zijn in de hoogste klassen van het amateur voetbal.

Nadat we deze week drie punten hebben afgetrokken gekregen, zullen we toch weer er tegen aan moeten en dat is vandaag in het bekertoernooi. Dit is de kortste weg naar mogelijk Europees voetbal. Zelf heb ik de beste herinneringen aan het seizoen 1983-1984. Toen stonden we tegen Feijenoord in de finale. Weliswaar verloren maar omdat Feijenoord ook al landskampioen was, mochten we Europees gaan spelen. Helaas niet mee geweest naar Krakow (vanwege de geboorte van mijn zoon), maar wel de andere vijf wedstrijden gezien.Vooral de uitwedstrijden en reisjes naar Kopenhagen en Liverpool(Everton) waren zo bijzonder. Om nooit te vergeten en later nog eens over te kunnen vertellen. Het grootste kippenvel-moment was (voor mij) voor het begin van de tweede helft in Liverpool. Een staande ovatie van het Engelse publiek voor de Fortuna-spelers die het veld op kwamen voor de tweede helft. Omdat ze in de eerste helft zo goed gespeeld hadden tegen HUN Everton….

Maar zover is het nog lang niet. Eerst tegen de huidige nummer 3 uit de Tweede Divisie (3e achter Jong AZ en GVVV). Door de nieuwe opzet van het voetbal is de scheiding tussen profs- en amateurclubs er bijna niet meer. De tweede divisie komt dus direct achter de eerste divisie en de clubs uit beide divisies kunnen dus op het eind van het seizoen stuivertje wisselen door middel van degradatie/promotie.

Vanavond is Radio Fortuna SC uiteraard van de partij om de thuisblijvers van dienst te kunnen zijn met het live verslag van deze beker-wedstrijd. Rond half 8 beginnen we weer met muziek en praatjes, de voorspellingen en de opstelligen van beide teams en de poging om weer het hele clublied te spelen. En vanaf het beginsignaal spreken er maar twee man: Ger IJpeij en Erik Hillen….

Klik daarvoor op het onderstaande icoontje wat jij nodig hebt om alles te kunnen volgen. Veel luisterplezier

Namens Radio Fortuna SC: Ger “roepie-roepie” IJpeij

Windows Media Player

iTunes

Winamp

Real Player

VLC

Quicktime

Mobiele kanalen:

iPhone

Android