Marino Pusic: kandidaat hoofdtrainerschap

Fortuna Sittard is op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Na het ontslag van Peter van Vossen neemt de Limburgse BVO haar tijd in de zoektocht naar een geschikte opvolger. De naam van Hans de Koning viel eerder in de media maar de 55 jarige coach past waarschijnlijk niet helemaal binnen het financiële plaatje en de eerder geuite IPhone gedachte van technisch eindverantwoordelijke Charly Chudik. Fortuna Sittard is op zoek naar een betaalbare, jongere coach met een strengere aanpak dan Peter van Vossen. Iemand die de spelersgroep kan motiveren.

Onze club heeft een shortlist samengesteld en op deze lijst prijkt ondermeer de naam van Marino Pusic; tweevoudig international van Bosnie-Herzegovina. Als speler was Pusic actief voor ondermeer De Graafschap, Go Ahead Eagles, 1 FC Koln en Rode Ster Belgrado.

Als trainer maakte hij zijn debuut bij de A1 van Vitesse waarin hij in het seizoen 2011-2012 lanskampioen werd van Nederland. NAC pikte de jeugdtrainer in het seizoen 2013-2014 op als assistent trainer van Nebosja Gudelj. In 2015 haalde oud-Fortunees/technisch directeur Roland Vroomans de inmiddels 44jarige trainer (18 augustus 1971) als assistent-trainer naar Inter Baku, een topploeg uitkomende in de hoogste divisie van Azerbeidzjan.

Op de shortlist van Fortuna Sittard prijken meerdere interessante namen, Marino Pusic lijkt echter een buitengewoon interessante als ook verrassende optie.

Namens Fortuna SC, Linford