Nieuwe competitie-opzet van de baan!

Een nieuwe Eredivisie-opzet is van de baan. Maar acht clubs stonden achter die plannen, en dat was veel te weinig. Dat bleek woensdag tijdens een vergadering van de Eredivisie CV, waar de plannen werden besproken.

Het afgelopen half jaar is een kleinere Eredivisie besproken, met tevens play-offs om de landstitel. Hier moest een vijfzesde meerderheid voor zijn om dit door te zetten. Dat komt neer op minimaal vijftien clubs die hierachter moeten staan.

Volgens Voetbal International gaven acht clubs hun ‘ja-woord’. Willem II, Excelsior, NEC, Sparta, Roda JC, ADO Den Haag, FC Groningen, Heracles Almelo, Go Ahead Eagles en op het laatste moment Feyenoord waren tegen. De Rotterdammers zouden tegen zijn, omdat er geen afspraken waren gemaakt over een verbod op kunstgras.

Ook passeerde een Eredivisie met achttien clubs én play-offs voor de bovenste zes ploegen de revue. In dit model spelen zij in een enkelvoudige competitie ieder vijf wedstrijden. Ook de topclubs waren daar weinig enthousiast over.

Bron: https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/741150/-eredivisie-blijft-bij-het-oude-ruime-meerderheid-veegt-plannen-van-tafel-.html