Ook Eagles informeren naar Kaya

Over een dikke 2 weken begint de competitie voor Fortuna Sittard. Of doelman Ferhat Kaya dan nog bij de selectie van trainer Wil Boessen zal zitten lijkt bijna onwaarschijnlijk.  De Turkse Belg geniet namelijk aandacht van enkele Eredivisieploegen, als ook grote Turkse ploegen.

De laatste BVO die zich schaart in het rijtje geïnteresseerden is GA Eagles. In eerdere mate zouden ook enkele grote namen uit het Turkse voetbal en ondermeer FC Twente en Roda JC geïnformeerd hebben naar de diensten van de voormalig PSV goalie.

Ferhat Kaya heeft in Sittard-Geleen een doorlopend contract tot 1-7-2014. Sowieso zullen geïnteresseerden dus met een buidel geld het contract van de doelman moeten afkopen. Naar de hoogte van een evt. transfersom kunnen we gissen, onze club lijkt in ieder geval de hoofdprijs te vragen.

Mocht de 27jarige Ferhat Kaya vlak voor aanvang van de competitie -of voor het sluiten van de transferperiode (1 september 2013)-  verkassen, lijkt de 22jarige Tim Coremans (10-04-1991) een goede kans te maken de populaire goalie op te volgen in Sittard-Geleen. De goalie uit Breda (rechtsbenig, 1.86 groot) traint al een dikke week mee in Sittard en kreeg speeltijd in de serieuze oefenpotjes tegen FC Volendam en NAC Breda. Een duidelijk teken dat onze technische staf rekening houdt met een afscheid van Ferhat Kaya.

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen