Pak slaag voor Fortuna Sittard: 0-6

Fortuna Sittard – FC Volendam = 0-6

Fortuna Sittard is bezig met een opzienbarend seizoen. De selectie van trainer Peter van Vossen herbergt ongekende kwaliteit en met name het aanvallende duo Gökan Lekesiz/Lars Hutten oogt in de beginfase van de prille competitie 2015-2016 (terecht) lof. Met FC Volendam kwam maandagavond dan ook een mooie graadmeter naar Sittard-Geleen. De Noord-Hollanders, onder leiding van trainer Robert Molenaar, mogen zich gerust kampioenskandidaat noemen in de Jupiler League. Naast NAC en GA Eagles word de in het Oranje acterende BVO, veelvuldig genoemd als mogelijke promovendus.

De selectie herbergt veel kwaliteit en met name Jack Tuijp en Kees Kwakman dienen als blikvanger. Ook in Sittard. Onze aandacht deze maandagavond echter ook een beetje naar de 21 jarige Bert Steltenpool. Een relatief onbekende voetballer met 21 competitiewedstrijden achter zijn naam. Als zoon van Erik Steltenpool zijn we echter benieuwd of deze jongeman net zo ‘theatraal’ naar de grond kan duikelen als vaderlief. Voor de jongere volger, in het seizoen 1989-1990 hoekte Fortunees Marcel Liesdek, FC Volendam speler Erik Steltenpool hardhandig tegen de grond. Fortuna Sittard spits John Clayton had in Volendam net de late gelijkmaker (2-2) binnengeprikt en Marcel Liesdek introduceerde een nieuwe wijze van juichen: een vuist vol in het gezicht. Een rechtse directe welke in Nederland opzien baarde omdat een speler op basis van TV beelden geschorst werd.

2-2 toen op 17 december 1989. Een uitslag waar een ieder in Sittard-Geleen een 26 jaar later op voorhand voor zou tekenen.

Peter van Vossen, herstelt van zijn ziekte eerder deze week zat als vertrouwd op de bank. De technische staf koos  eenzelfde basisteam welke eerder deze week de eerste overwinning wist veilig te stellen van  het seizoen:  0-2 winst in Helmond.

Kaya

Dengering – Mares – De Regt – Schroyen

Briels – Ter Borgh – Fafiani

Hutten – Lekesiz – Loen

Het mooiste stadion van Nederland, onze eigen voetbaltempel

Ik betrap mezelf erop sneller te gaan lopen bij het aanzicht van ons stadion. De lampen zijn aan en vanavond kan het zomaar eens gebeuren. De lang gehoopte aansluiting met de top van de Jupiler League. Heel even durf ik hardop te dagdromen, bij winst praat heel Nederland weer positief over Fortuna Sittard. Het wonder van Sittard-Geleen. De koploper van de Jupiler League heeft echter schijt aan mijn hersenspinsel en trekt vanaf het eerste fluitsignaal fel van leer. De 2.000 aanwezige toeschouwers zien een onthutsend zwak Fortuna Sittard acteren in de beginfase van de wedstrijd welke ook live werd uitgezonden door FOX televisie.

Na 5 minuten wordt de bal van de lijn gehaald door Joeri schroyen maar niet veel later is de wedstrijd –welke nooit een wedstrijd werd- reeds gespeeld. Het is de veel geprezen Kees Kwakman welke na 7 minuten spelen op fraaie wijze het Limburgse foutenfestival welke 90 minuten zou duren, opent. Een minuut later staat de 0-2 reeds op het scorebord door een eigen doelpunt van Joeri Schroyen. Niet zijn laatste eigen doelpunt deze wedstrijd zo bleek later.

Fortuna Sittard oogt tam en met name Youri Loen en Dennis Dengering worden aan de rechterflank compleet overlopen. Omdat ook de vooruit geschoven Jordy ter Borgh een off-day kende werd het voor een ieder reeds snel pijnlijk duidelijk dat er deze voetbalavond niets viel te halen voor de thuisploeg. Ferhat Kaya hield de Limbugse BVO nog voor rust op de been en het wonder van Sittard-Geleen bestaat uit het gegeven dat we slechts met een 0-2 achterstand gaan rusten. Het had voor rust net zo makkelijk 0-5 kunnen staan.

Trotse vader met dochterlief, haar eerste wedstrijd en meteen 6 doelpunten achter de kiezen….slik

Wie na de theepauze een ander Fortuna Sittard verwachtte kwam bedrogen uit. Amper een minuut op het veld en de zoveelste fout van Dennis Dengering bezorgde FC Volendam de 0-3 op een presenteerblad. Jack Tuyp met zijn 5 de van het seizoen.

Joeri Schroyen (eigen doelpunt), Daniël van Son en wederom Kees Kwakman werkten in de 2 de helft aan het doelsaldo van FC Volendam. Einduitslag: 0-6!! Een dreun van jewelste die de komende dagen verwerkt moet worden.

Fortuna Sittard speelt namelijk reeds op vrijdag 28 augustus 2015 haar volgende competitiewedstrijd. Dan spelen onze jongens in Almere tegen de plaatselijke City FC. De ongeslagen uit-status en een sfeervol uitvak bieden perspectief. Radio Fortuna SC zal voor de thuisblijvers verslag brengen van deze competitiewedstrijd welke aanvangt om 20.00 uur.

Bert Steltenpool? De aanvallende middenvelder speelde tegen Fortuna Sittard niet onverdienstelijk zonder al teveel egard zijn 22 ste competitiewedstrijd. Na 70 minuten wachtte de blonde Volendammer de warme douche. Een duikeling bleef uit en de faam achter de familienaam Steltenpool blijft vooralsnog dan ook voorbehouden aan vader Erik.

Ludo van Denderen zou er een boek over kunnen schrijven: ‘Gelukkig is er Alfa Bier’

Namens Fortuna SC, webbie Linford, foto’s: Janko Knops