Pakt Fortuna punt(en) in Emmen?

Op basis van in het verleden behaalde resultaten lijkt aanstaande vrijdag het perfecte affiche voor een uitoverwinning op het programma te staan. Tegen FC Emmen wist Fortuna in het verleden relatief goede resultaten te boeken. De laatste twee ontmoetingen in Emmen werden zelfs gewonnen door de geel-groenen. Het is aan de ploeg van Sunday Oliseh om in Emmen weer één of zelfs drie punten te pakken. Fortuna zal het in Emmen moeten doen met de steun van een matig gevuld uitvak. Door de opgelegde verplichte buscombi en de daarmee gepaard gaande vroege vertrektijd, zullen er minder supporters dan normaal de reis naar Emmen maken.

Fortuna is prima begonnen aan het seizoen, twee maal werd er gewonnen. Alleen in de lastige uitwedstrijd tegen Jong Ajax trok Fortuna aan het kortste eind. Ook Emmen zal niet ontevreden zijn over de seizoenstart. De Emmenaren begonnen met een overwinning uit bij RKC. In de twee daaropvolgende speelrondes werd er gelijk gespeeld tegen FC Eindhoven en FC Dordrecht. De wedstrijd tegen Emmen lijkt een uitstekende krachtmeting te gaan worden voor Fortuna.

FC Emmen

De selectie van FC Emmen onderging afgelopen zomer een behoorlijke transformatie. Onder andere Kallon, Türk, Olijve en Zeefuik verlieten de ploeg uit Drenthe. Hiervoor werden spelers als Anco Janssen, Bilate, Hemmen en Veldmate terug gehaald. Topscoorder van FC Emmen is momenteel ex-Fortunees Loen, hij trof twee maal doel. Afgelopen week ontbraken Bilate en Bos met blessures. Het is onbekend of beide spelers tegen Fortuna weer van de partij zijn. Verwachte opstelling FC Emmen: Telgenkamp, Bijl, Veendorp, Veldmate, Siekman; Loen, Klok, Ben Moussa, Chacón/Bilate; Bannink, Peters.

Fortuna Sittard

Aan de kant van Fortuna Sittard keren internationals Perr Schuurs en André Vidigal terug. Schuurs zal waarschijnlijk terugkeren in de basis, Essers zal in dat geval weer plaatsnemen op de bank. Naar verwachting zal André Vidigal genoegen moeten nemen met een plek op de bank. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Santos, Braun, Schuurs, Dammers, Ospitalieri; Saddiki, Smeets; Semedo, Dianessy, Askovski; Stokkers.