Patrick N’Koyi maakt winnende treffer

Fortuna Sittard – FC Oss = 1-0

Fortuna Sittard begon vol goede hoop aan de 2 de helft van het seizoen 2013-2014. De ploeg van trainer Wil Boessen kende voor de verplichte rustpauze een zeer slechte periode. Het behalen van de play-offs blijft echter de sportieve doelstelling dit seizoen. Thuis tegen laagvlieger FC Oss telden op voorhand echter niet alleen de punten. De wedstrijd namelijk een uitgelezen mogelijkheid voor ons spitsenduo NKoyi en Nepomuceno om de criticasters die afgelopen dagen niet blij waren met het nakende vertrek van beide, de mond te snoeren. Vandaag een zero, morgen een hero…de voetbalwereld op zijn mooist.

Onze oefenmeester koos bij afwezigheid van Jordie Briels, Niels Vets (beide geblesseerd) en de geschorste Jonathan Hendricxk voor onderstaande basiself.

Kaya

Dreesen – Janssen – Kis

Vlug – Voorn – De Boer – Gulpen – Zennaro

N’Koyi – Nepomuceno

De tribunes van het Offermans-Joosten stadion waren met 3.500 toeschouwers deze zaterdagmiddag karig gevuld. De wedstrijd trok uiteraard meer bekijks, want Fox Sports was 2×45 minuten live getuige.

In de 1 ste helft bleek Fortuna Sittard de bovenliggende partij zonder echt groots te spelen. Onze Brabantse tegenstander beperkte haar voetballend vermogen tot de bal tegenhouden en de thuisploeg creëerde zich enkele mogelijkheden. Met name middenvelder Lars Gulpen speelde een keurige wedstrijd. Jeffrey Vlug en Patrick N’Koyi kregen aan Fortuna zijde goede mogelijkheden de score te openen. Oss beperkte haar aanvalsdrift met een kopbal voorlangs.

Een gezapig potje voetbal waar beide ploegen het kruit spaarden voor de 2 de helft. Gevoed door een compleet falende leidsman ontspon zich in de 2 de helft een ware thriller. De 1-0 van Fortuna Sittard door Patrick N’Koyi werd afgekeurd door scheidsrechter Tom Koekoek. Onze aanvalsleider en clubtopscoorder zou een aanvallende fout hebben gemaakt. Zou, want mocht er al contact zijn geweest tussen aanvaller en verdediger was er geen duwtje te constateren. Toen niet veel later een Fortuna Sittard speler tegen de grond werd gewerkt binnen de 16meter hield iedereen zijn adem in. Het fluitje van Koekoek kwam echter niet, dit tot grote verontwaardiging van iedereen met een geel-groen hart.

De pingel niet veel later (57 ste minuut) wel aan de andere zijde. Een schwalbe aan Osse zijde, een gele kaart voor Roel Janssen en de bal op de 11 meter. Het ‘voetbalbond maffia’, galmde door het stadion en de wereld stond even op zijn kop. Fortuna Sittard was namelijk met de beste intenties begonnen aan de 2 de helft en de openingstreffer voor de thuisploeg leek een kwestie van tijd.

Doelman Ferhat Kaya redde echter de ingeschoten pingel op fabuleuze wijze en zorgde na een uur spelen alsnog voor enige gerechtigheid. De rol van scheidsrechter Koekoek buitengewoon interessant want de leidsman ging gedurende de resterende 30 minuten gewoon door met blunderen. Zo had FC Oss speler Joep van de Ouweland van het veld moeten verdwijnen met een rode kaart na een opzichtige handsbal binnen de 16 meter. De speler die in de 47 ste minuut reeds geel had ontvangen werd echter gespaard. Het leer verdween wel op de stip, nu dus ter faveure van de thuisploeg.

Spits Patrick N’Koyi eiste de bal op. De spits die komende seizoenen voor het Roemeense Petrolul zal spelen schoot de bal feilloos in het hoekje. Bezien de omstandigheden een knappe prestatie want de druk op zijn schouders (zero of hero) kwelde onze goalgetter afgelopen dagen. Ingetogen maar met oprechte blijdschap vierde N’Koyi zijn feestje met de technische staf van Fortuna Sittard: 1-0.

FC Oss moest na deze treffer wel komen, maar bleek ook de laatste 20 minuten aanvallend volkomen machteloos. Eén bal eindigde nog op de paal, maar een gelijkspel voor de Brabanders zou echt teveel van het goede zijn geweest. Fortuna Sittard speelde tegen laagvlieger FC Oss een degelijke pot en wint. De eerste huppel is genomen. Volgende week speelt Fortuna Sittard op vrijdag 24 januari thuis tegen Den Bosch.  Nieuwe kansen op punten in de strijd om de play-offs.

Voor een bijgewerkte Top 100 allertijden klikt u hier en namens Fortuna SC wenst onderstaande u nog een prettig weekend. Foto’s bij dit verslag zijn afkomstig van fotograaf Leo Everard. Dank je wel. Voor zijn website klikt u hier .

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen, Leo Everard.