Pilot wedstrijd tegen VVV zal wennen zijn

Fortuna Sittard en VVV-Venlo kruisen op woensdag 26 augustus elkaars wegen in het kader van de Eredivisie Comeback. Het duel tegen de provinciegenoot is het eerste thuisduel waarbij publiek weer welkom is, nadat in maart het voetbal werd stilgelegd. Zodoende zal de wedstrijd dienen als testcase voor de rest van het seizoen, zolang de maatregelen van kracht zijn.

Het streven blijft om zoveel mogelijk publiek te verwelkomen binnen de geldende richtlijnen en protocollen. Echter, staat de gezondheid van supporters en medewerkers te allen tijde voorop en dit is leidend in de genomen beslissingen. Om te monitoren hoe de maatregelen en processen in de praktijk uitwerken, zal bij de wedstrijd tegen VVV-Venlo niet de volledige (corona)capaciteit worden benut. Dit betekent dat ongeveer 1.000 supporters de wedstrijd tegen de Venlonaren bij kunnen wonen.

De kaartverkoop voor de wedstrijd tegen VVV-Venlo start op woensdag  19 augustus om 12:00 uur. Er wordt een klein bedrag (€5,00) in rekening gebracht voor de operationele kosten. De beschikbare tickets gaan in de vrije verkoop en zijn exclusief voor seizoenkaarthouders online te verkrijgen. Hiervoor geldt het ‘first come, first served’-principe. Kaarten zijn persoonsgebonden en dus niet overdraagbaar. De verkoop loopt tot maandag 24 augustus, 23:59 uur.

Op het wedstrijdticket staat de dichtstbijzijnde entree van het stadion, waarlangs het stadion betreden dient te worden. De ingang Oost/C is door werkzaamheden tegen VVV-Venlo gesloten. Bezoekers voor deze vakken kunnen het stadion betreden via de ingang Oost/E. Deze wedstrijd wordt er geen gebruik gemaakt van een tijdslot, maar doet Fortuna Sittard een beroep op de verantwoordelijkheid van zijn supporters om zich tijdig naar het stadion en zitplaats te begeven.

Houd er rekening mee dat bij binnenkomst een gezondheidscheck, bestaande uit een aantal vragen, zal worden uitgevoerd, wat enige vertraging met zich mee kan brengen. Gelieve buiten in de daarvoor aangegeven rijen plaats te nemen. Deze check zal ook worden benoemd in de bevestigingsmail van de ticketaankoop. Tot slot is er in deze fase een verscherpt tassenbeleid, waarbij de tas niet groter mag zijn dan een A4 (30 x 21 x 10 cm).

Het is tijdens de wedstrijd niet toegestaan om de zitplaats te verlaten, met uitzondering van een toiletbezoek. Buiten bij de ingangen van het stadion zullen extra toiletvoorzieningen worden geplaatst. De cateringpunten in het stadion zullen enkel voorafgaand aan de wedstrijd geopend zijn. Na het eerste fluitsignaal zullen de cateringpunten sluiten en worden supporters voorzien aan de hand van mobiele cateringpunten op de tribunes. Bestellen kan door de hand op te steken wanneer de bediende in de buurt van de zitplaats is.

Let op! Het is enkel mogelijk om te betalen met consumptiemunten. Bent u nog niet in het bezit, bekijk dan hier hoe en wanneer u deze kunt aanschaffen. Gedurende de coronaperiode zal er gebruik worden gemaakt van een aangepast assortiment. Op de wedstrijddag zal geen verkoop plaatsvinden wat betreft de consumptiemunten

Alles is er op gericht om de drukte (en daarmee de kans op besmettingen) in de grachten en rondom de uitgangen te beperken. Na afloop van de wedstrijd dient iedereen te blijven zitten op zijn of haar plek. De uitstroom zal rij voor rij plaatsvinden. Volg hierin de instructies van de veiligheidspersoneel te allen tijde op.

  • Houd te allen tijde 1,5 meter afstand van anderen;
  • Desinfecteer de handen bij binnenkomst;
  • Volg de looproutes in de grachten;
  • Het is verplicht om plaats te nemen op de stoel zoals vermeld op je ticket. Staan is niet toegestaan;
  • Volg de instructies van het veiligheidspersoneel en overige medewerkers op;
  • Het is niet toegestaan om te zingen of schreeuwen;
  • Roken is met ingang van het seizoen 2020/2021 in geen enkel stadion meer toegestaan.

 

Geef een reactie