Pre party Fortuna-Dordt!

Voetbal beleving. Het fenomeen laat zich gelukkig maar moeilijk rationaliseren. Zo zit je een half seizoen naar wedstrijden te kijken waarvan je het idee hebt dat er maar nooit een einde aan komt en zo lijkt de zomerstop nog nooit zo lang te hebben geduurd. Op moment van schrijven is het nog een dikke twee weken en als fan en als Fortuna-SC vrijwiliger(s) begint de eerste wedstrijd in het vizier te komen. De thuiswedstrijd tegen Fc Dordrecht.

​Natuurlijk zijn we ontzettend benieuwd hoe goed het nieuwe Fortuna Sittard uit de startblokken gaat schieten. De eerste voortekenen zijn hoopvol, maar gebaseerd op ervaringen uit het verleden houden de meest ervaren Fortunezen hun publieke heimelijke hoop naar resultaten nog tegen de borst.

Toch verschijnen er online en in “the real world” inmiddels wel de eerste signalen van Fortunezen die niet alleen openlijk het vertrouwen in de club uitspreken, maar die ook actief -proberen- de achterban positief -te- krijgen en die de handen uit de mouwen steken voor zaken die we als fans wel kunnen beïnvloeden.

Want uiteindelijk is dat de kunst van de voetbal beleving, “die krijg je niet, die maak je!” Met gepaste trots kunnen we hier dan ook melden dat het collectief van Fortuna fans samen met vele vrijwilligers op 18 augustus een heeeerlijke start voor julie klaar heeft staan.

We open om 16.30 de deuren van het volledig gepimpte Fanhome (neem je camera maar mee voor foto’s!) en de splik-splinter nieuwe Fortuna Sittard fanshop (in hoofdgebouw), om tegen 17.00 de BBQ met worsten en lekker vlees te beladen.

Tegen 18.30  schalen we de spanning en de sfeer flink op. “Heerlijk!”.  De in Sittard en omstreken wereldberoemde DJ’s Barrabas & Troublemaker zullen de boel in de hoogste versnelling gaan  gooien. Voor het vernieuwde supportershome (fanplein) zullen de beide Fortunezen hun Dj namen eer aan gaan doen. opzwepend (ge)luid, voldoende ruimte om te bewegen, lekker koud bier, & lekkere BBQ voor een vriendelijke prijs, je vrienden en kameraden om je heen en de wedstrijd spanning nog voor je…. “lekker  aan ‘M” dus zou John van Bommel roepen! En gelijk heeft die.

De hoofdschotel van de dag komt dan om 20.00. Uiteraard hopen we allemaal met heel ons hart dat we uit de startblokken vliegen en de boel afmaken. Niks mooiers dan dat. We kunnen echter de wedstrijd zelf niet spelen (en wellicht maar beter ook), maar we kunnen en zullen wel massaal achter onze ploeg kunnen gaan staan. Voetbal sfeer krijg je immers niet, die maak je.

Wat er ook gebeurd, iets na 22.00 zullen de dan inmiddels opgewarmde fans en Dj’s weer maximaal gas geven voor  het Supportershome. De residents van Whats wrong with my brain en oer fortunzen zullen ongetwijfeld een lekkere set met veel sfeer en lol gaan afleveren…. echte old skool voetbal beleving dus!

18 augustus is weer ietsjes korter bij gekomen….. can’t wait…Aan’m!!!

kip.