Preview: Fortuna Sittard – Willem II

Zondag 18 augustus is het tijd voor de derde speelronde van de Eredivisie. We trappen voor de tweede week op rij om 12:15 af in het Fortuna Sittard Stadion, deze keer tegen Willem II! Zowel Fortuna als Willem II wist de vorige wedstrijd niet te winnen. Zeker Fortuna is nog hard op zoek naar broodnodige punten. Kunnen ze de Tilburgers pijn doen deze week?

Willem II
Voor het uitvak van Willem II kun je niets dan respect hebben. Alleen de traditionele top drie (Ajax, Feyenoord en PSV) bracht gemiddeld meer uitsupporters mee in het seizoen 2018/2019. Zeker een vermelding waard: Fortuna bezette de vijfde plaats in dit klassement! Wat dat betreft zijn de clubs zeker aan elkaar gewaagd. Hoe zit dat op het veld?

Even een terugblik naar vorig jaar. De wedstrijd Fortuna Sittard – Willem II eindigde in 2018 in 4-4. Alle doelpuntenmakers aan beide zijden zijn vertrokken. Het gevaar van Tilburgse kant zal vanuit Nunnely, Vrousai en Pavlidis moeten komen dit jaar. Laatstgenoemde is zaterdag pas fit verklaard, nadat er kort sprake was van een blessure. Bij Willem II staat ook een oude bekende op het veld: Driess Saddiki! De kans dat hij in de basis speelt, is vrij groot. Hij staat in het “man of the season”-klassement van tilbo.com nu ook bovenaan. Opvallend, omdat hij vorig seizoen veelal bankzitter was. Geeft dit de vorm van Willem II op dit moment aan? Voor Fortuna is het te hopen.

Update zaterdag 17 augustus: het uitvak is uitverkocht!

Fortuna Sittard
Veel fans hoopten op de eerste overwinning van het seizoen tegen Heracles. In het begin zo veel mogelijk punten verdienen, kan later in het seizoen goed van pas komen. Op dit moment heeft Fortuna nog maar één punt. Als Fortuna het middenveld van Willem II (zwakste linie op dit moment) kan overrulen, is de kans het grootst dat er punten in Sittard gaan blijven.

Het is nog niet duidelijk wat er met de voorhoede gaat gebeuren. Gaan we 4-4-2 spelen met Karjalainen en Sambou in de spits? Of houden we vast aan de opstelling van afgelopen zondag tegen Heracles? Het allerbelangrijkste is doelpunten maken: daar hebben we er pas eentje van!

Geef een reactie