Preview Ado Den Haag- Fortuna Sittard

Groen Geel tegen Geel Groen. Een ploeg die nergens meer om speelt en een ploeg die nog haar best moet doen voor een langer verblijf in de Eredivisie. Wie gaat er winnen?

Ado Den Haag
De tegenstander van zondag steekt momenteel in een algehele crisis; financieel, op bestuurlijk niveau maar ook sportief. Waar de rechtszaak tegen de Chinese eigenaar positief zou kunnen uitpakken is het veld de plek waar het zondag gedaan moet worden. Ado staat momenteel op de laatste plek met maar liefst 6 punten achter op VVV die 16e staan, een plek die recht geeft op play offs. Trainer Ruud Brood geeft aan dat het kan helpen wanneer de concurrenten in de voorafgaande duels punten laten liggen omdat dit de afstand naar boven verkleint. Tegen Fortuna moet het gebeuren wil Ado nog een kans maken op een langer verblijf in de Eredivisie. Ook El Khayati ziet kansen aangezien Fortuna reeds veilig is. Vier jaren geleden was hij ook de persoon die Ado veilig speelde en hij wil graag dit seizoen hier opnieuw aan bijdragen. Over de mogelijke opstelling wil trainer Brood niet al teveel loslaten, het gaat er vooral om waar je Fortuna pijn kan doen. Shaquille Pinas zal in elk geval ontbreken, hij is geschorst. Zijn plek zal worden overgenomen door Boy Kemper.

Fortuna Sittard
Waar de tegenstander nog volop aan de bak moet is Fortuna al enkele weken veilig, iets wat ook terug te zien is in het spel want de laatste weken lijkt er weinig over van de ploeg die niet al te lang geleden zo’n goede reeks neerzette. Trainer Ultee moet sowieso gaan puzzelen want behalve dat het centrale duo geschorst is, is keeper Yanick van Osch positief getest op corona en is ook Mickaël Tirpan nog niet hersteld van zijn blessure. Hij is zich ervan bewust dat het wellicht een goed idee is om wat frisse spelers op te stellen. Fortuna hoeft dus weliswaar niet meer maar is het aan zichzelf (en aan de fans) verplicht om een goed resultaat neer te zetten in Den Haag.

Vermoedelijke opstelling: Velthuizen, Rota, Rienstra, van den Buijs, Cox, Seuntjens, Tekie, Flemming, Verlinden, Polter en Hansson.

De wedstrijd begint om 14.30 en staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis. De wedstrijd is live te zien op ESPN2.

Geef een reactie