Preview: FC Emmen – Fortuna Sittard

Speelronde 10. Het is tijd voor Fortuna om met een inhaalslag te beginnen. In deze preview: FC Emmen uit!

Na een weekje rust is het eindelijk weer tijd om aan ‘m te gaan. Deze week brengt Fortuna Sittard met 327 supporters een bezoekje aan de bijna 300 kilometer verderop gelegen Oude Meerdijk. FC Emmen mag dan wel vijftiende (en veilig) op de ranglijst staan, het is verre van veilig. Het verschil met Fortuna Sittard bedraagt slechts één punt, maar FC Emmen heeft wel een beter doelsaldo (-8 tegenover -11). Het doel is helder, in Emmen moet er gewonnen worden! De wedstrijd wordt op zondag 20 oktober om 14:30 afgetrapt.

FC Emmen
De ploeg van Dick Lukkien staat op 7 punten. FC Emmen won al thuis van sc Heerenveen en ADO Den Haag, en pakte thuis een punt tegen Feyenoord. Tegen Feyenoord knokte Emmen zich knap terug na een 0-2 achterstand, en maakte er 3-2 van voordat diep in de blessuretijd de gelijkmaker viel. Met de veerkracht van het elftal lijkt het dus wel goed te zitten. Net als Fortuna Sittard zal FC Emmen voor niets minder dan de winst gaan. Het belooft een echte strijd te worden!

Fortuna Sittard
In Sittard kon er twee weken geleden opgelucht ademgehaald worden. De eerste drie punten van het seizoen zijn eindelijk binnen – en hoe! Feyenoord werd glansrijk opzij gezet met een 4-2 overwinning aan Sittardse zijde. Met de ziekenboeg van Fortuna gaat het beter. Bij de training op vrijdag (18 oktober) stonden er 27 spelers op het veld, waaronder Vitalie Damascan. Echter, hij zal net als Michael Pinto, Alex Carbonell en Gregoire Amiot nog niet spelen. Verder wordt verwacht dat er tegen Emmen niet met het 5-3-2 systeem gespeeld wordt, maar 4-4-2.

Belangrijke info
Omwisselen: vanaf 13:00 bij het uitvak
Vertrektijd bus: 10:00 bij het Fortuna Sittard Stadion
Uitvak: uitverkocht!

Scheidsrechter: Nijhuis
Assistenten: Polman, Bexkens en Dröge
VAR: Oostrom en Janson

Geef een reactie