Preview: Fortuna gaat heet avondje NAC tegemoet!

Een heet avondje NAC zal het zeker worden aanstaande vrijdag in Breda. NAC Breda staat momenteel op een zesde plaats en heeft drie punten meer dan Fortuna. Eigenlijk hadden we evenveel punten moeten hebben, dus als je alleen naar de ranglijst zou kijken een onvoorspelbare wedstrijd, maar op papier natuurlijk niet, moeten wel realistisch blijven. Dat zegt natuurlijk niet dat we daar van de mat zullen worden gespeeld, want VVV had in de tweede helft ook niets meer te vertellen. Deze lijn moet je voort kunnen zetten tegen NAC vrijdag en dan wil ik het nog wel eens zien. Vorig jaar had Fortuna geen schijn van kans tegen NAC (5-0) maar won het wel de harte van de NAC supporters die speciaal een account aan maakte op Fortunasc.nl, om toch nog even een reactie te plaatsen over onze supporters. Ondertussen zijn er al circa 210 kaarten verkocht, en gaan we er sowieso een feestje van maken en met een overwinning zou dat helemaal mooi zijn.

NAC heeft de laatste twee wedstrijden verloren en zit niet zo in een goede ‘flow’, maar Fortuna heeft dit seizoen nog geen uitoverwinning behaald en qua voetbal is het thuis en uit een wereld van verschil. Met genoeg strijd kom je natuurlijk al een heel eind, dan moet je natuurlijk wel niet zo beginnen als tegen VVV, want ik hield mijn hart al vast na de zoveelste bal die verkeerd werd gespeeld. Om aansluiting te houden met het linker rijtje zijn punten in zo’n wedstrijden natuurlijk altijd meegenomen, al zou één puntje toch al voelen als een overwinning. “NAC uit is een van de moeilijkste wedstrijden, maar als wij het zelfde kunnen brengen als aanstaande vrijdag dan wil ik het nog wel eens zien” aldus een euforische Ben van Dael.

De blessure van Askovski valt gelukkig mee. Door de echo die in het ziekenhuis is gemaakt bleek dat hij geen schade heeft opgelopen, maar voor aanstaande vrijdag zit het er helaas nog niet in. Wat de verwachte opstelling kan zijn, is erg moeilijk in te schatten. Daar mogen jullie in de reacties over discussiëren… Wat ik wel weet is dat de scheidsrechter Bas Nijhuis is en er nog steeds kaarten verkrijgbaar zijn, Be There!

NAC Breda – Fortuna Sittard

21-10-2016

Rat Verlegh Stadion Breda

Auteur: FSCBOYS