Preview: Fortuna Sittard – FC Emmen

Selectie Fortuna Sittard zoekt aansluiting bij subtop.

Met FC Emmen komt één van de verrassingen van het seizoen 2013-2014 op bezoek. De Drentenaren die al jaren financiële problemen kennen, staan na de 15 de speelronde van de Jupiler League verrassend op plek 8. Een plek welke recht geeft op een plek in de nacompetitie. Een prachtig doelwit dan ook voor het team van trainer Wil Boessen. In het Offermans-Joosten stadion bent u vrijdagavond dan ook getuige van een ware 6 punter. Bij winst passeert Fortuna Sittard namelijk FC Emmen op de ranglijst.

Op voorhand:

8) FC Emmen , 15-23 (+4)
13) Fortuna Sittard, 15-20 (+3)

Onze tegenstander kende dit seizoen een aantal opmerkelijke uitslagen. In uitwedstrijden werd er dit seizoen echter alleen gewonnen van Jong Fc Twente (1-2). In blessuretijd wist toen clubtopscoorder Weghorst als invaller de winnende te scoren.  De voormalig Willem II-er heeft inmiddels 5 maal gescoord, net zoals als FC Emmen speler Bannink.

Aan Sittardse zijde kennen we ook een topscoorder: Patrick N’Koyi. Ook hij scoorde inmiddels 5 maal. Zijn laatste treffer al van enige tijd geleden. In de derby tegen MVV Maastricht werd N’Koyi namelijk vroegtijdig en hardhandig uit de wedstrijd geschopt.  Opvallend genoeg verloor Fortuna  Sittard sindsdien niet meer. Onze clubtopscoorder is er ook tegen FC Emmen in ieder geval nog niet bij. Evenals Jordie Briels, Fatih Turan en Niels Vets ontbreekt Patrick N’Koyi binnen de wedstrijd selectie.

Gevaro Nepomuceno trainde de hele week niet en start dan ook niet in de basis. De rappe aanvaller kan hoogstens een half uurtje meevoetballen. Franco Zennaro keert terug van een schorsing maar zal plaatsnemen naast Gevaro en de trainer op de reservebank.

Basisopstelling Fortuna Sittard:

Kaya

Hendrickx – Dreesen – Janssen – Kis

Vlug – De Boer – Vankan – Voorn

Amoah – Khalouta

Met een knijpende Voorn volop ruimte wellicht voor vele rushes van linksback Kis die in staat moet worden geacht ook aanvallend zijn bijdrage te kunnen leveren. Een leuke pot voetbal welke begint om 20.00 uur. Fortuna Sittard kan uw steun goed gebruiken, want de 12 de man kan vrijdagavond zomaar het verschil maken.

Voor aanvang van de wedstrijd zal er gecollecteerd worden voor de Stichting ALS/Fernando Ricksen. Voor de hoofdingang worden tevens bussen geplaatst waarin u een persoonlijke boodschap kunt achterlaten voor onze clubheld Ricksen. Een kaartje, een tekening, een steun in de rug.

Vorig seizoen eindige het treffen in Sittard in een 3-1 overwinning voor de thuisploeg. Khalouta, Diaz en N’Koyi toen de doelpuntenmakers aan Sittardse kant.

Nawoord: op de officiële pagina www.fcemmen.nl uit de webmaster de hoop dat FC Emmen in Sittard punten gaat pakken. Voor wat het waard is, want niet veel later lezen we dat Tini Ruys onze trainer is. Ai, een pijnlijke misser en een omen zullen we maar zeggen. “In dat laatste duel debuteerde met Bob Vankan een zestienjarige jongeling in de basis. Hij is in Sittard geboren en is daarmee een van de weinige Nederlanderse basisspelers in de selectie van trainer Tini Ruys. “ Let u ook even op de nationaliteit van Bob Vankan. Haha,dat belooft weinig goeds. Mijn voorspelling dan ook een 1-0 overwinning. Wat denkt u?

It’s showtime!

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen