Preview Fortuna Sittard- FC Groningen

Morgen om 12.15 treedt Fortuna in een (helaas leeg) eigen stadion aan tegen FC Groningen. Het diepe zuiden tegen het hoge Noorden.

FC Groningen
Trainer Danny Buijs van FC Groningen spreekt van een zware uitwedstrijd en niet alleen vanwege de lange rit. Voorgaande seizoenen werd het in Sittard eenmaal gelijkspel en eenmaal een nederlaag voor de Noorderlingen. Hij geeft aan dat Fortuna zich goed heeft versterkt en dat het dus zeker niet eenvoudig zal worden ondanks dat Fortuna laag op de ranglijst staat maar dat wanneer zijn FC het normale niveau behaalt winst erin moet zitten. Vorige week werd er gelijk gespeeld tegen FC Utrecht en daarmee staan de Groningers momenteel op een 7e plek op de ranglijst met evenveel punten. Op dit moment beschikt Groningen zover bekend over een fitte selectie hoewel enkele spelers nog niet fit genoeg zijn om een volledige wedstrijd te kunnen spelen. Oud bekenden zijn de afgelopen seizoen vertrokken Wessel Dammers en natuurlijk El Messi.

Fortuna Sittard
Na afgelopen week 2 punten weg te hebben gegeven aan Emmen werd wederom de eerste overwinning van dit seizoen, als ook de eerste uitoverwinning sinds zeer lange tijd verspeeld. Knullige tegendoelpunten nekten wederom het team en een 2-0 voorsprong eindigde in een 2-2 gelijkspel waardoor de ploeg uit Sittard nu op een 17e plek bivakkeert, een plek waar je natuurlijk zo snel mogelijk weg wil. Ben Rienstra zou weer fit zijn dus ook ons eigen cluppie beschikt over een fitte selectie. Verwachting is dat Lazaros Rota zijn basisplaats kwijt raakt omdat er teveel dezelfde fouten gemaakt worden. Waar andere spelers al eerder hun plek verloren door niet goed presteren is ook Rota nu aan de beurt. Verwachting is dat Martin Angha zijn plek rechtsback inneemt en dat Branislav Ninaj een nieuwe kans krijgt centraal achterin. Vooralsnog verder geen verwachte wijzigingen in de selectie. Voorgaande 2 seizoenen wist Fortuna dus in eigen huis punten vast te houden tegen FC Groningen, 3 punten zijn morgen een must wil je weg uit de onderste regionen.

Zoals bekend is dit voor ons helaas de eerste wedstrijd in eigen stadion waarbij supporters niet welkom zijn, de wedstrijd is dan ook live te zien op Fox Sports 1.

Geef een reactie