Preview Fortuna Sittard- FC Volendam

Zondag 2 oktober om 12.15 uur is het na een interlandbreak weer tijd voor Eredivisie voetbal. Voor Fortuna een thuiswedstrijd tegen promovendus FC Volendam. Verschil op de ranglijst? slechts 1 punt.
Wordt dit de tweede overwinning voor Fortuna of staat er een minder leuke stand op het scorebord rond de klok van 2 uur?

FC Volendam
Promovendus Fc Volendam staat op dit moment op de 16e plek (virtuele stand) met 5 punten, slechts 1 punt meer dan Fortuna. Trainer Wim Jonk spreekt van een 6 punten duel omdat Fortuna net als zijn ploeg speelt voor een veilige plek, hij relativeert dit echter ook door aan te geven dat het slechts 1 van de 34 duels is. Het laatste treffen tussen beide ploegen op het hoogste niveau dateert uit 1997, behoorlijk wat jaren geleden, destijds verloor Volendam met 3-0. Trainer Wim Jonk heeft met Volendam de doelstelling om 40 punten te behalen en hij gelooft erin dat dit haalbaar is, geen reden tot zorgen dus op dit moment. Trainer Jonk beschikt over een goed voetballende ploeg die regelmatig van systeem wisselt dus daar zal Fortuna op moeten anticiperen. Fc Volendam betaalt overigens de kaarten van de meereizende supporters dus naar verwachting zal het uitvak wel redelijk gevuld zijn.

Fortuna Sittard
Voor de interland break was het dan eindelijk zover; de eerste overwinning thuis tegen Excelsior. Een goede start onder kersverse trainer Julio Velasquez die de interland break als heel welkom heeft beschouwd omdat hij nu 2 weken de tijd heeft gehad om met en aan het team te werken en te trainen op zaken die hij graag anders ziet. Hij geeft aan niet bezig te zijn met de ranglijst maar van wedstrijd tot wedstrijd te focussen. In welke opstelling hij dit gaat doen is wederom een verrassing, wat wel duidelijk is, is dat Dogan Erdogan terugkeert van zijn schorsing waar Mats Seuntjens juist geschorst is. Achter de naam Dimitrios Siovas staat een vraagteken omdat hij nog niet klachtenvrij is na de blessure die hij in het laatste duel opliep echter Velasquez geeft hoopvol aan dat er een kans is dat hij wellicht wel kan spelen. Ook Ximo Navarro en Oguzhan Ozyakup zijn nog niet fit genoeg voor 90 minuten maar komen er wel beide aan. Mogelijkheden zijn er dus voldoende.

Mogelijke opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Janssen, Cox, Duarte, Bassett, Ferati, Embaló, Yilmaz en Cordoba

Het duel in Sittard staat onder leiding van Dennis Higler.

Geef een reactie