Preview Fortuna Sittard- SC Cambuur Leeuwarden

Zaterdag 16 oktober om 21.00 uur treft Fortuna wederom een promovendus in de tegenstander uit Friesland; Cambuur Leeuwarden. Een wedstrijd die pas 3x eerder werd gespeeld op het hoogste niveau, Fortuna wist destijds 2 van die duels te winnen.
De vorige thuiswedstrijd tegen NEC Nijmegen was op zijn zachtst gezegd geen succes dus tijd voor een andere aanpak die er hopelijk voor zorgen dat zaterdagavond de punten wel in Sittard blijven.

Cambuur Leeuwarden
Cambuur was afgelopen seizoen naast NEC Nijmegen en GA Eagles promovendus. De ploeg uit Leeuwarden werd in het vroegtijdig beëindigde seizoen (2019/2020) al dik kampioen echter omdat de competitie volledig stopgezet werd, werd er besloten om ook geen promotie en degradatie door te voeren wat ontzettend zuur was voor de Friezen. Reden te meer om het in seizoen 2020/2021 nog een dunnetjes over te doen, deze keer wel met resultaat.
Zoals vaak bij een promovendus wist ook Cambuur goed te beginnen aan het nieuwe Eredivisie seizoen met winst op Twente, GA Eagles, Heracles Almelo en Sparta Rotterdam. Mede dankzij deze overwinningen staat de ploeg uit Friesland momenteel op een 9e plek met 12 punten. Of het ook met de lange reis naar het zuiden punten gaat meenemen moet echter nog blijken. Actuele informatie omtrent schorsingen en blessures is niet terug te vinden maar zover bekend is Alex Bangura nog geschorst. Laatste informatie omtrent uitsupporters is dat er minimaal 215 fans zullen afreizen naar Sittard.

Fortuna Sittard
Dan Fortuna: na de waardeloze wedstrijd thuis tegen NEC kreeg het elftal van Sjors Ultee de kans om even tot rust te komen en geblesseerde spelers de kans om terug te keren in de selectie. Het weekje rust heeft geholpen want niet alleen Zian Flemming maar ook Mickaël Tirpan sluiten weer aan bij de selectie, meer mogelijkheden dus voor de trainer. Lisandro Semedo werkt nog aan zijn herstel en is nog niet inzetbaar en Roel Janssen is op dit moment nog een vraagteken. Ultee is blij met de terugkeer van de ervaren krachten die weliswaar enkele wedstrijden misten maar wel belangrijk zijn wanneer fit. De trainer geeft aan dat er teveel fouten zijn gemaakt op cruciale momenten met de slechte resultaten, en daarmee plek 17, ten gevolge. Zaak dus om snel voor een ommekeer te zorgen op het veld.

Vermoedelijke opstelling: van Osch, Tirpan, Angha, Pinto, Cox, Duarte, Tekie, Rienstra, Flemming, Hansson en Seuntjens

De wedstrijd in Sittard staat onder leiding van scheidsrechter Higler. Het supportershome is geopend vanaf 18.30 tot 21.00 uur en na de wedstrijd, tevens is er ook weer een fanplein.

Geef een reactie