Preview: Jong Ajax – Fortuna Sittard

Amper bijgekomen van de derde wedstrijd op rij waarin Fortuna Sittard beter was dan haar tegenstander, staat alweer de volgende uitdaging voor de deur: een uitwedstrijd op Sportpark de Toekomst tegen een jeugdelftal van Ajax. Het woord ‘competitievervalsing’ is het eerste wat in mij op komt bij het zien van dit affiche, maar al snel realiseer ik dat ze in Zeist precies doen wat ze willen en onze protesten niet zullen worden gehoord.

Kunnen we dan wel op een normale manier op een maandagavond deze wedstrijd bezoeken? Nee, ook dat blijkt wederom te veel gevraagd: een verplichte buscombi waaraan een maximum van 75 supporters is gekoppeld, dat is de keiharde realiteit. Al met al is dit (althans m.i.) de meest verschrikkelijke wedstrijd van het seizoen.

Genoeg geklaagd, want voor het eerst sinds tijden kijken Fortuna Sittard supporters met smacht uit naar de vrijdag, nee sorry, maandagavonden. Na drie gespeelde wedstrijden staat Fortuna Sittard op een zeer verdienstelijke 5de plek in de Eerste Divisie. Denk vervolgens de twee jeugdelftallen die boven ons staan weg (deze doen immers slechts voor spek en bonen mee) en we staan zelfs op een derde positie, hetgeen aan het einde van de rit instroom in de halve finales van de play-offs betekent! Hoe mooi kan het leven van een Fortuna Sittard supporter wel niet zijn?

Dan de wedstrijd. Een blik op de ranglijst wijst uit dat het op maandagavond aanwezige publiek zich mag gaan opmaken tussen een ware topper in de Eerste Divisie: de nummer twee (Jong Ajax) versus de nummer vijf (Fortuna Sittard). De statistieken spreken helaas niet in ons voordeel: van de drie eerdere ontmoetingen in Amsterdam, werd er slechts één keer (afgetekend met 0-3) gewonnen. De twee overige wedstrijden werden beiden met 3-0 verloren. Eén ding lijkt daardoor op voorhand zeker: doelpunten!

De hamvraag bij wedstrijden zoals deze, is natuurlijk altijd ‘met welke 11 zal de tegenstander starten’? De wedstrijdselecties zijn immers totaal onduidelijk en volledig afhankelijk van het programma van het eerste elftal van de desbetreffende club. Gezien het feit dat Ajax afgelopen dinsdag Europees in actie kwam tegen FK Rostov en woensdagavond een tripje richting Rusland op de agenda heeft staan, trek ik de voorzichtige conclusie dat er (nagenoeg geen) spelers van Ajax 1 in de basisopstelling zullen staan. Wie er dan wel in de basisopstelling zullen staan? Geen idee.

Wat natuurlijk veel belangrijker is: welke 11 staan er bij ons maandagavond op het veld? Waarschijnlijk zal er in dezelfde basisopstelling worden gestart als tegen Almere City, gezien het feit dat er met deze opstelling (met als enige wisseling Wiafe voor Briels door de schorsing van Briels tegen Telstar) nog niet heeft verloren en tot drie keer toe beter voetbal heeft gespeeld dan de tegenstander.

Op de vraag ‘hoe zit het met onze macedonische international?’ kan ik u helaas nog geen antwoord geven. De opstelling ziet er dan als volgt uit:

Wilt u deze wedstrijd bezoeken, dan verwijs ik u graag naar deze pagina!

Namens Fortuna SC,

FortunaBorn