Preview: SC Telstar – Fortuna Sittard

Na de knappe overwinning op Jong Ajax (0-3) wacht alweer de volgende uitdaging voor de spelersgroep van Fortuna Sittard. Uit in Velsen is Telstar de volgende opponent en hoewel iedereen met veel plezier terugdenkt aan het kampioensjaar 1995 blijken ‘de Witte Leeuwen’ de laatste jaren een geduchte tegenstander voor de Sittardenaren.

Trainer Wil Boessen ziet Niels Vets terugkeren in zijn selectie. De verdediger trainde afgelopen dagen weer vol mee en is in principe 90 minuten inzetbaar. Timothy Dreesen, Ramon Voorn, Patrick Amoah en Patrick N’Koyi ontbreken in ieder geval nog wel. Mogelijke opstelling dan ook.

Kaya

Turan – Vets – Jansen – Linssen

Briels – de Boer – Gulpen – Zennaro

Khalouta – Nepomuceno

Optioneel: Jeffrey Vlug erin, Niels Vets eruit waardoor Yoann de Boer een linie terugzakt. Trainer Wil Boessen wenst echter met name de slag op het middenveld te winnen en met routinier Yoann de Boer heb je dan simpelweg wat meer body binnen de geledingen.

Onze tegenstander Telstar kent weinig problemen. ‘De Witte Leeuwen’ zoals de BVO liefkozend door fans worden geroemd, missen tegen Fortuna Sittard enkel Frank Korpershoek en Sergio Zijler. Trainer Marcel Keizer over zijn team: ”in de groep is het iets minder qua sfeer dan aan het begin van het seizoen. Maar dat is logisch (doelende op de laatste 3 competitiewedstrijden die werden verloren). Ik ben echter tevreden over het veldspel. Daar zie ik ons stappen in maken. “

Relevante historie Telstar – Fortuna Sittard:

·         Seizoen 2012-2013: Telstar – Fortuna Sittard = 2-0

·         Seizoen 2011-2012: Telstar – Fortuna Sittard = 2-1

·         Seizoen 2010-2011: Telstar – Fortuna Sittard = 1-1

SC Telstar – Fortuna Sittard wordt vrijdagavond om 20.00 uur gespeeld in Velsen-Zuid. Het duel in het TATA Steel Stadion wordt gefloten door scheidsrechter Siemen Mulder, die wordt geassisteerd door de heren R. Bexkens en W. Zwagemaker. Vierde official J. Kooij.

Vanaf volgende week verzorgd Radio Fortuna SC weer live verslag!

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen