SC Telstar – Fortuna Sittard = 0-0

Fortuna Sittard komt met gelijkspel goed weg in Velsen

Een angstgegner? Ondanks de mooie herinneringen aan 1995 blijkt SC Telstar de laatste jaren een lastige opponent voor Fortuna Sittard. In de 14 de ronde van de Jupiler League (seizoen 2013-2014) stonden beide BVO’s in Velsen wederom tegen elkaar. Bij winst van de groen-gelen zou de Limburgse formatie van trainer Wil Boessen ‘de Witte Leeuwen’ in een direct duel passeren op de ranglijst. Een mooi affiche dan ook.  Op voorhand althans, want de wedstrijd tussen beide middenmotors in de Jupiler League was voor de neutrale supporter wel leuk om te zien, maar er vielen geen doelpunten. Er was wel veel inzet en strijd.

Telstar bleek gedurende 90 minuten voetballen de betere ploeg en creëerde zich een aantal goede kansen. Met name doelman Ferhat Kaya (Fortuna Sittard) kende in de 1 ste helft echter enkele goede momenten op doelpogingen van bijvoorbeeld Van Mieghem.

Opstelling Fortuna Sittard:

Kaya

Turan – De Boer – Janssen – Linssen

Briels – Vlug – Gulpen – Zennaro

Khalouta – Nepomuceno

Vankan (46), Bahr (68), Zejnilovic (90)

In de 45 ste minuut ontving Jordie Briels de eerste gele kaart van de wedstrijd. Wellicht reden voor onze oefenmeester de middenvelder in de rust te wisselen voor Bob Vankan.

De 2 de helft wat leuker om te zien. Zeker ook omdat Fortuna Sittard met vlagen aan de overwinning mocht ruiken. De beste kansen bleven echter voor de thuisploeg.  Ook aanvaller Tarik Bahr (68, Jeffrey Vlug) kon daar in de rest van de wedstrijd niets aan veranderen.  De zoveelste debutant die dit seizoen binnen de geledingen van Fortuna Sittard doorbreekt in het betaalde voetbal.

SC Telstar – Fortuna Sittard eindigde zoals de wedstrijd begon: 0-0. Bezien het spelbeeld van deze wedstrijd een prima resultaat voor Fortuna Sittard. Volgende week spelen we een thuiswedstrijd tegen Achilles’29. Deze wedstrijd wordt op zaterdag 26 oktober gespeeld, aanvang van de wedstrijd 18.45 uur!

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen