Preview Vitesse- Fortuna Sittard en openingstijden Supporters home

Op zaterdag 25 september om 18.45 staat speelronde 7 in de Eredivisie op het programma. Fortuna reist dan af naar Arnhem om daar tegenstander Vitesse te ontmoeten. Haalt Fortuna punten en dus een positieve zet op de ranglijst of wordt het vaster op plek 16 gezet?

Vitesse Arnhem
De tegenstander van zaterdagavond kent een wisselvallig seizoen. Waar het op Europees niveau goede resultaten neerzet is het in de competitie uiterst wisselvallig. De ploeg uit Arnhem staat op de 9e plek met evenveel punten. Afgelopen speelronde werd er gewonnen van Groningen wat op zich een goede prestatie is echter Groningen speelde met 9 man. Thuis wist Vitesse nog niet te overtuigen, er werd verloren van Willem 2 en FC Twente dus bij winst zaterdag boekt Vitesse de eerste thuisoverwinning van het seizoen, iets wat de ploeg verplicht is aan de achterban aldus coach Thomas Letsch. Vitesse beschikt met de terugkeer van Danilho Doekhie over een volledig fitte groep, iets wat zeer gunstig is gezien de ploeg niet alleen op de ranglijst wil stijgen maar ook langer actief wil blijven in de Europa Cup.

Vermoedelijke opstelling: Schubert, Doekhi, Bazoer, Rasmussen, Dasa, Bero, Gboho, Tronstad, Wittek, Openda en Frederiksen

Fortuna Sittard
Na de zeperd tegen Ajax afgelopen dinsdag zakt Fortuna na 3 nederlagen op rij naar plek 16, een plek waar de ploeg absoluut niet lang wenst te bivakkeren. Verliezen van Ajax is allesbehalve een schande maar het is belangrijk dat de komende wedstrijden punten gepakt worden. Of dat in Arnhem al gaat lukken zal zaterdagavond moeten blijken.
Afgelopen dinsdag verliet Mickaël Tirpan al na krap 6 minuten het veld omdat hij ziek was, hij zal aanstaande zaterdag zeker nog ontbreken. Behalve Tirpan ontbreekt ook Zian Flemming nog altijd evenals de langdurig geblesseerd Lisandro Semedo en Arian Ferati. Positief nieuws is wel dat Semedo de training heeft hervat, hij is er zeker nog niet maar er is een begin in de goede richting, ook Ferati heeft de training hervat maar zal eveneens nog wat tijd nodig hebben voor hij weer fit genoeg is om volledig aan te sluiten bij de selectie. Sjors Ultee geeft aan dat ze in Vitesse een onvoorspelbare tegenstander treffen waar geen peil op te trekken valt. Op basis van de afgelopen duels lijkt het erop dat Emil Hansson zaterdag niet in de basis zal starten omdat het momenteel gewoonweg niet loopt. Zijn waarschijnlijke vervanger is Samy Baghadadi.

Vermoedelijke opstelling: van Osch, Angha, Pinto, Janssen, Cox, Duarte, Rienstra, Tekie, Baghdadi, Seuntjens en Sambou

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Oostrom die overigens niet zal fluiten voor de aftrap. De KNVB heeft met alle thuisspelende teams afgesproken dat 1 supporter zal fluiten voor de aftrap. Dit om te vieren dat voor het eerst in 1,5 jaar tijd de stadions weer volledig gevuld mogen zijn.

Het supportershome zal ook open zijn voor vertrek van de bussen, en bij terugkomst van de bussen!
Voor de supporters die niet afreizen naar Arnhem maar thuis de wedstrijd volgen is deze live te volgen op ESPN.

Geef een reactie