Preview Vitesse- Fortuna Sittard

Vandaag, 9 oktober, om 20.00 uur staat er een uitduel op het programma, tegenstander is Vitesse.
Twee teams die een moeizame start kenden in de competitie en die, weliswaar om verschillende redenen, recent een nieuwe trainer hebben gekregen.
Kan Julio Velasquez de stijgende lijn doorzetten of laat Philip Cocu direct zijn invloed gelden? Een puntendeling is natuurlijk ook nog een optie maar daar schieten beide teams niet heel veel mee op.
Rond de klok van 22.00 uur is duidelijk wie vandaag positief afsluit.

Vitesse
Vitesse begon net als Fortuna moeizaam aan het nieuwe seizoen en bevindt zich op dit moment op plek 16 met 5 punten. Trainer Thomas Letsch vertrok naar Bochum en afgelopen week werd zijn opvolger bekend, Philip Cocu. In het duel verloren duel tegen Fc Twente trok Cocu de lijn van zijn voorganger door echter hij heeft nu een week de tijd gehad zijn eigen inbreng te geven, hij zag namelijk in dit duel wel lichtpuntjes maar er moeten punten behaald gaan worden. Hij wil sowieso dat zijn ploeg hoe dan ook laat zien te vechten en hoopt daarmee de steun van het publiek te krijgen wat natuurlijk invloed kan hebben in een thuisduel. Over Fortuna zegt hij het volgende: “na de komst van de nieuwe trainer hebben ze goede resultaten behaald, het is een team met behoorlijk wat individuele kwaliteiten maar ik denk dat wij wel mogelijkheden hebben tegen hun speelwijze.” Mitchell Dijks is nog niet fit genoeg om aan te sluiten, Wittek is weer aangesloten en traint weer mee dus daar worden geen problemen verwacht. Hoe Cocu echter gaat spelen is een verrassing.

Fortuna Sittard
Fortuna wist afgelopen weekend tegen FC Volendam de goede resultaten door te trekken, na een sterke eerste en zwakkere tweede helft werd er gewonnen. Trainer Julio Velasquez is zich ervan bewust dat nieuwe trainer Philip Cocu deze week wellicht een andere speelwijze gaat hanteren dan afgelopen week en geeft daarom ook aan te hebben getraind op meerdere scenario’s. Het vertrouwen binnen het team is gegroeid dus er is zeker kans de stijgende lijn door te zetten echter Vitesse weet ook dat het punten moet gaan pakken. Afgelopen week viel Deroy Duarte al vrij snel uit en is bekend geworden dat hij enkele weken zal ontbreken, Dimitrios Siovas heeft nog altijd nekklachten maar is wel vrijdag weer gestart met de groepstraining, er wordt geen risico met hem genomen dus de kans dat hij eveneens nog ontbreekt is groot, zijn afwezigheid werd afgelopen week echter prima opgevangen door Ximo Navarro. Tot slot keert Mats Seuntjens terug van een schorsing, hiermee zijn de aanvallende opties weer uitgebreid voor de trainer, of hij ook zal starten is onduidelijk. Oguzhan Ozyakup speelde tot toe prima wedstrijden en ook Cole Bassett zal maar wat graag willen laten zien wat hij kan. Ook voor Philip Cocu blijft het dus gissen hoe Fortuna zal starten.

Mogelijke opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Navarro, Cox, Erdogan, Ozyakup, Ferati, Embaló, Yilmaz en Cordoba.

Het duel in Arnhem staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van Jannick van der Laan. Er reizen 363 Fortunezen mee naar Arnhem om de ploeg te ondersteunen, voor de thuisblijvers is het duel te volgen op Espn.

Geef een reactie