PREVIEW WILLEM II – FORTUNA SITTARD

Vrijdag 22 oktober om 21.00 uur mag Fortuna Sittard aantreden in Tilburg tegen Willem II, een herhaling van de laatste wedstrijd van het vorige seizoen. Die wedstrijd werd door Willem II met 2-1 gewonnen en handhaafde zich daardoor in de Eredivisie en eindigde Fortuna op een 11e plaats. Hoe anders verloopt het seizoen van beide teams tot nu toe.

Willem II

Willem II kende vorig seizoen een moeizaam seizoen, maar eindigde op een veilige 14e plaats. Het huidige seizoen verloopt voor Willem II veel voorspoediger en ze vinden zichzelf terug op een verdienstelijke 4e plaats (met alleen nederlagen tegen Feyenoord en Heracles). De resultaten zijn soms nog wisselend, zo was er een verrassende overwinning op PSV die gevolgd werd door een nederlaag tegen Heracles Almelo. Het spel is niet altijd flitsend, maar het is een ploeg die zich zeker in het linker rijtje moet kunnen handhaven. Op de openingsdag werd er met 0-4 verloren van Feyenoord, de overige 3 thuisduels (PEC Zwolle, FC Groningen, PSV), werden allemaal gewonnen (met 1 doelpunt verschil). Köhn is geschorst verder is het team van Willem II compleet

Fortuna Sittard
Dan Fortuna: Tegen Cambuur was er eindelijk was er weer een overwinning, en zijn we opgeklommen naar een 14e plek. Hopelijk geeft deze overwinning het team een boost, er waren in ieder geval opgewekte gezichten te zien deze week. Lisandro Semedo en Roel Janssen werken nog aan hun herstel en zijn nog niet inzetbaar. Volwassen spelen en weinig ruimte weggeven lijkt het devies vrijdag. Met Seuntjens en Flemming in de ploeg zullen er ook kansen volgen. Na de terugkeer van Hansson tegen Cambuur is de verwachting dat hij tegen Willem II ook weer zal starten, de trainer heeft veel vertrouwen in hem, aan Hansson te taak ook tijdens wedstrijden te laten zien wat hij tijdens trainingen presteert om zo ook het vertrouwen van de fans te winnen.

Willem II won 10 van de 18 thuisduels tegen Fortuna Sittard in de Eredivisie, laatste winst voor Fortuna (in totaal 3x winst) was in 1996 (0-1 Hamming). De laatste 5 edities wist Fortuna Sittard niet huiswaarts te keren met drie punten.

Vermoedelijke opstelling: van Osch, Tirpan, Angha, Pinto, Cox, Duarte, Tekie, Rienstra, Flemming, Hansson en Seuntjens

De wedstrijd in Tilburg staat onder leiding van scheidsrechter Van der Laan. We reizen met 480 Fortunezen die kant op.

Geef een reactie