Roda away, nog 5 nachtjes slapen

Zoals beloofd ook vandaag weer een Roda-Fortuna gerelateerd iets. We dachten dat het leuk was een quiz te organiseren aangaande deze wedstrijd. Voor de winnaar ligt een gratis toegangskaartje klaar voor een thuiswedstrijd van Fortuna, uitgezonderd de derbies tegen MVV en VVV.

We hebben geprobeerd de quiz zo te maken dat het niet te makkelijk is aangaande van beelden en feiten betreffende deze wedstrijd. In totaal bestaat de quiz uit 10 vragen en de antwoorden kunnen gestuurd worden naar webmaster@fortunasc.nl , met als onderwerpsregel quiz, en wel uiterlijk vrijdag 23 januari 12:00u . Antwoorden die daarna binnenkomen doen niet meer mee. Bij gelijke stand zal er een schattingsvraag de beslissing brengen die we dan hier op de site EN naar de mededingers toe zullen sturen op vrijdagochtend . Deze vraag dient dan weer beantwoord te zijn voor aanvang van de wedstrijd Roda – Fortuna van aanstaande zondag !!

Antwoorden dus via mail en niet hieronder aub. Ook koempels mogen insturen 🙂

Vraag 1 :

Wie waren de twee keepers in de selectie van Roda JC bij de laatste wedstrijd Roda JC – Fortuna Sittard in Kerkrade ??

Vraag 2 :

Wie maakte de overtreding en op wie werd die overtreding gemaakt in aanloop naar de vrije trap die Ruud Kool prachtig achter Gregory Delwarte schoot in 1997 ? Antwoord bestaat dus uit twee namen.

Vraag 3 :

Wat is de onderlinge stand, gezien vanuit de laatste 24 onderlinge wedstrijden ?

Vraag 4 :

Welk kamerlid stelde in 2005 vragen aan minister Remkens over de conclusie over belangenverstrengeling van een persoon bij de toekenning van een lening aan een voetbalvereniging? En welke persoon zou bij de belangenverstrengeling zijn betrokken?

Vraag 5 :

In de finale van de DSM cup in 1983 won fortuna met 4-3 van Roda JC. Welke drie (ex)-Fortunezen scoorden in die wedstrijd ?

Vraag 6 :

Welke twee (ex-)Fortunezen werden in het verleden Europees kampioen ?

Vraag 7 :

Welke Zweedse international (met in de huidige tijd een zeer twijfelachtige professie als oud-voetballer) werd in voorbereiding op Roda in 2001 door Fortuna afgetest?

Vraag 8 :

Welke Heerlenaar hield Fortuna Sittard in Kerkrade in1989, op zeer dubieuze wijze, op een gelijkspel ?

Vraag 9 :

In totaal speelden beide teams, sinds de fusie tussen Sittardia en Fortuna ´54, 45 keer tegen elkaar. Hier rekenen we ook de bekerduels mee, die we in die jaren speelden. Hoeveel doelpunten werden er in totaal gemaakt in deze onderlinge wedstrijden ?

Vraag 10 :

Wat was de naam van de grote vriend van Tumke, vaste schrijver in de programmaboekjes eind jaren negentig ?

Fortuna SC, Harald & Ron