Roda away, nog 6 nachtjes slapen

Laatste Roda away in november 2001

In de aanloop naar de derby die ons aanstaande zondag staat te wachten, probeert FortunaSC elke dag iets anders te posten wat betrekking heeft op deze toch wel bijzondere wedstrijd. Velen van de huidge generatie supporters zijn nog nooit in de circustent in Kerkrade geweest en ondergaan op dat gebeid hun vuurdoop. Anderen hebben jaren gewacht om weer eens naar het circus te gaan en hebben toch een kaartje gekocht ondanks alle belachelijke maatregelen die de burgervader van Kerkrade had opgelegd.

​Roda JC – Fortuna Sittard is al heel veel keren gespeeld in de competitie en tot de thuiswedstrijd in september afgelopen jaar lag de laatste ontmoeting alweer 12 jaar terug. De laatste uitwedstrijd werd gespeeld op 28 november 2001. Via superfan en sponsor Peter Schols van de gelijknamige schoenmode zaak in Maasbracht kreeg ik wat fotomateriaal in handen die ik graag deel deze week met jullie. Voor mij was het een soort van weemoed aan vervlogen tijden, al klinkt dat wat dramatisch wellicht 🙂

Na speurwerk kwamen we achter diverse contactgegevens van spelers die toen in het veld stonden. Een toch wel roemrijk elftal dat helaas het laatste groengele elftal was dat in de eredivisie speelde. Namen als onder meer Colin Cramb, Marcel Akerboom, Rolf Landerl en Edwin Hermans waren er in november 2001 bij toen Fortuna daar onnodig met 1-0 verloor.

´Het is al een hele tijd geleden en natuurlijk herinner ik me er niet heel veel meer van. We zaten in een moeilijke periode, want het seizoen ervoor was ook maar overleven geweest. In het lopende seizoen waren de resultaten ook niet om over naar huis te schrijven en we hadden als groep wel het gevoel dat, bij een goed resultaat, we de weg naar boven zouden kunnen inslaan. Een derby met veel extra spanning erop aldus. Natuurlijk wilden we de supporters ook iets geven, want ook toen al steunden ze ons elke keer weer opnieuw.

Helaas lukte het wederom niet en ondanks dat we niet echt slecht speelden, verloren we toch met 1-0, een goal naar ik meen van Anastasiou. Zelf schoot ik nog uit een vrije trap op de paal en ik herinner me ook nog een vuurwerkbom. Of dat meespeelde bij die tegengoal, ik weet het niet maar het was wel een zeer onnodige nederlaag ´, aldus linksback van toen Edwin Hermans .

Morgen volgt meer ……..

Fortuna SC, Harald