Schandalig optreden in Amsterdam

Jong Ajax – Fortuna Sittard = 3-0

Strijdlustig is wellicht de beste omschrijving welke de voorbereiding op het treffen met Jong Ajax kenmerkte. In aanloop naar het duel op ‘De Toekomst’ werd duidelijk dat a.i. trainer Jeffrey Kooistra in Amsterdam een aanvallend concept zou hanteren. Een typische Peter van Vossen opstelling met zowel Tim Janssen, Lars Hutten als topscoorder Gökhan Lekesiz binnen de basisgeledingen.

Kaya

Dengering – De Regt – Janssen – Schroyen

Briels – Ter Borgh – Loen

Hutten – Lekesiz – Janssen

Op de bank deze week geen plek ingeruimd voor een 4tal geblesseerden: Raymond Fafiani, Gavin Vlijter, Bob Vankan en Marco Ospitalieri.

Reserves: Daniels, Roumen (75), Mert (46), Saddiki, Moro en Mares

Voorafgaande het treffen trainer Jeffrey Kooistra: “Vervelend die blessures maar we hebben voldoende fitte spelers om dit te kunnen opvangen. We hebben Jong Ajax de afgelopen dagen uitvoerig bekeken en we weten waar de mogelijkheden liggen”.

Om 20.00 uur floot de 25jarige Ingmar Oostrom zijn fluitje als teken van aanvang. Saillant detail, de scheidsrechter trok vorig seizoen in 17 Jupiler League wedstrijden 6maal de rode kaart. Een relatief hoog moyenne. In het huidige seizoen hield de leidsman zijn rode prenten nog keurig op zak.

De wedstrijd in Amsterdam begon rommelig maar al snel bleek dat de thuisploeg de betere start van de wedstrijd kende. Fortuna Sittard werd van het kastje naar de muur getikt door de technisch vaardige Godenzonen. Na dik 10 minuten moest doelman Ferhat Kaya helemaal gestrekt om een vroege achterstond te voorkomen. Een goede redding van de Belg welke zoekende is naar een constante goede periode. Niet veel later mocht de Fortuna goalie de bal uit het netje rapen. Een vermeende handsbal (?) van Lars Hutten (gele kaart) bezorgde Jong Ajax na 14 minuten spelen een strafschop. Ajaxied Hendriks met de aanloop en het rechterhoekje bezorgde de thuisploeg alsnog de vroege voorsprong: Een zeer discutabele pingel, desalniettemin 1-0.

Na de openingsgoal ging de thuisploeg door en gewoon op jacht naar de vroeg knock-out. Doelman Ferhat Kaya blonk meerdere malen uit en redde Fortuna Sittard in deze periode. Na een half uur spelen een eerste aanval voor de Limburgers resulterend in een vrije trap. Eén van de weinige Limburgse wapenfeiten deze helft waarin ook Jordy Briels een gele kaart incasseerde. De rust werd gehaald met 1-0, dit dankzij een goede keeper, het houtwerk (tot tweemaal toe!) en dus enig fortuin. Een klein wonder want in Amsterdam bleken de kansen en doelpogingen deze helft alleen maar weggelegd voor de thuisploeg.

Genoeg stof tot nadenken met een tactische wissel tijdens de theepauze als gevolg. Muhammed Mert erin, Yoeri Loen eruit. Een enige remedie: de beuk erin, bloed aan de palen! Zoiets moeten de 50 getrouwen in het uitvak toch ook gedacht hebben. De spelers van Fortuna Sittard blijkbaar niet want de eerste de beste aanval van de Amsterdammers resulteerde in de 2-0 voorsprong voor Jong Ajax. Doelpuntenmaker wederom Hendriks. De wedstrijd over en uit, Fortuna Sittard compleet kansloos en typerend voor de wedstrijd misschien wel het gegeven dat pas na een uur spelen de statistici een eerste kans voor Fortuna Sittard konden noteren. Het uitvak van Fortuna Sittard maakte dit niet eens meer mee. Na 55 minuten verlieten de supporters boos en teleurgesteld het stadion. Een duidelijk statement voor het compleet falende elftal onder leiding van Jeffrey Kooistra.

Jordy Ter Borgh, Muhammed Mert en Tim Janssen (??) ontvingen nog een gele prent deze 2 de helft en kunnen zich komende (verhitte) dagen dan ook verschuilen achter hun inzet. (opmerking webmaster: het is ten tijde van schrijven nog onduidelijk wie nu wel, wie niet een prent heeft ontvangen) De overtredingen niet eens zo gemeen. Feit is dat deze ploeg na het ontslag van Peter van Vossen nog altijd in een crisis verkeerd. De aanvallende intenties en zogenaamde de grondige analyse van Jong Ajax daargelaten: het was helemaal niks! Het is dan ook wachten op een nieuwe trainer. Na 79 minuten completeerde Hendriks zijn hattrick en bezorgde de fans van Jong Ajax een geweldig weekend: 3-0. De eindstand.

Muhammed Mert bezorgde de warrig fluitende scheids in blessuretijd nog een primeur dit seizoen: zijn 1 ste rode kaart en de ellende in Sittard-Geleen dus alleen maar groter.

Volgende week speelt Fortuna Sittard een thuiswedstrijd en wel op vrijdag 30 oktober 2015. In eigen stadion komt RKC Waalwijk op bezoek. Een nieuwe kans voor de Limburgse BVO op een thuisoverwinning. Ene die statistisch bezien bijna niet langer kan uitblijven. Naar verwachting zal Raymond Fafiani dan zijn rentree kunnen maken. Meer mogelijkheden dus voor de technische staf. Centrale vraag in deze welke rol Jeffrey Kooistra dan zal hebben, assistent trainer of toch nog de titel hoofdtrainer. We zullen het zien, hopelijk met zijn allen zodat we er gezamenlijk een feestje van zullen maken. Voor nu prettig weekend en mocht u een biertje gaan happen tijdens de Oktoberfeesten, wellicht tot zondag.

Namens Fortuna SC, Linford