Sittard op bezoek bij Genk tegen STVV

Racing Genk presteert het wederom om na een zwak competitieseizoen toch nog het maximale eruit te halen. Met behulp van een nogal dubieus play-off systeem spelen de Genkies plotsklaps de finale voor het laatste europese ticket van Belgie. Natuurlijk was dit aanleiding voor de die-hards uit Sittard en omgeving om de trouwe Genkies te steunen in hun wedstrijd tegen de plaatselijke Roda: STVV. Rond de klok van zes kwamen dan ook zo’n 25 supporters uit Sittard aan in het cafe van de harde kern van Genk, welke gelegen ligt in de italiaanse volksbuurt van Genk. Juupke 1 euro, Dance muziek vol open en sate op de BBQ. Heerlijk en belangrijker nog.. de genkies waren er allemaal en daar doen we het toch voor.

Een paar pinten later en een voettocht rijker konden we om 20.30 het vuurwerk gaan aanschouwen. Letterlijk dan wel te verstaan, want wat in Nederland allemaal niet kan of mag is geen enkel probleem 20 km verderop. Massaal vuurwerk en Tifo gaven de aftrap een bijzondere sfeer. Zo hoort het! Wat ook zo hoort is dat er geen hekken in het stadion zijn, dat je overal kunt lopen en dat er fatsoenlijk bier overal te krijgen is. Fortuna kan hier nog wel wat van leren!

De wedstrijd was zeer de moeite waard. Een beter Genk kwam dik verdiend op 1-0 voorspong, maar moest in de blessuretijd van de 1e helft helaas de gelijkmaker accepteren. Na rust ging Genk vol voor de overwinning. Het zorgde voor veel spanning en uiteindelijk ook vreugde: 2-1 en een redelijke uitgangspositie voor de terugmatch as zondag.

Al met al een fantastisch voetbalavondje… op naar Europa!!.. jammer dat *oda verloren heeft..hehe.

Verzamelen in de italiaanse wijk van Genk

Genk & Sittard vieren een feestje

Verzamelen in de italiaanse wijk van Genk

De aanvang van de wedstrijd

fun in het vakkie

de spelers komen het veld op

Tifo in Genk

tifo in Genk

let’s go

come on genk!

de ultras

en tommie..gaat steeds beter!

de kampioenen sjalen op een rijtje..met in het midden… 🙂

Racing Genk bier..mmmm

bier drinken in de rust..zo hoort het!

ons vakkie…leuke zwarte mutsjes zien we daar tussen

en spannend was het!!

eind goed al goed: 2-1