Sjengen krijgen pak slaag!

Fortuna Sittard superieur: 3-2 winst in Limburgse derby

Fortuna Sittard wint ook in Sittard van MVV Maastricht. Waar eerder dit seizoen de Maastrichtenaren hun meerdere moesten erkennen in de hoofdstad van Limburg gingen de Sjengen ook koppie onder in Zitterd. Geen moment maakt de in het rood en wit acterende uitploeg de indruk te vechten voor plek 5 in de Jupiler League. Op alle fronten was Fortuna Sitatrd 90 minuten lang heer en meester.

De 1-0 van Charlie vd Ouweland na 37 minuten spelen een terechte weerspiegeling van het spelbeeld. Als collectief werd er gestreden voor elke meter en door deze vechtlust creëerden de groen-gelen zich enkele fraaie kansen. Danny Schruers had de 1-0 al op zijn voeten maar faalde jammerlijk nog oog-in-oog met MVV goalie Boffin.

Een afgeketste bal werd door Charlie vd Ouweland wel gepromoveerd tot doelpunt. Technisch een zeer fraaie goal en de ontlading voelbaar tot in het hartje van de hoofdstad. De Turkse thee in de rust smaakte blijkbaar goed want MVV leek na de pauze de wedstrijd naar zich toe te trekken. De sterrendragers kwamen beter in het spel en gingen op zoek naar de 1-1. Deze kwam er ook, hoewel met het nodige fortuin. Boateng, zo een lekkere echter Maastrichste naam, de doelpuntenmaker. De uitstekend keepende doelman Tom Grootaers kansloos.

Met Grootaers noemen we één van de uitblinkers op het veld. Het collectief was machtig, maar Nico Vanek, Tom Grootaers en Danny Schreurs verdienen een aparte vermelding. Na de 1-1 was het weer groen en geel wat de Limburgse klok sloeg. Aanvalsgolven denderde richting MVV goalie. Met de steun van de N-side werden onze buren uit Sjengenland ver teruggedrongen. Na 56 minuten de 2-1 van Danny Schreurs. De speler die zijn gezicht niet meer kan vertonen in Maastricht wist eerder dit seizoen ook al in de Geusselt het netje te vinden.

Een knak in het zelfvertrouwen van Tommie Daemen en zijn mannen. Daemen is in Maastricht uitgegroeid tot een vedette, deze avond was Tommie echter de mindere en werd uit de wedstrijd gespeeld door onder andere kordaat optreden van Angelo Simone. De in Genk geboren Belg had het duidelijk naar zijn zin deze avond.  Lekker schoffelen.

De 3-1 na 72 minuten van Danny Schreurs zal ongetwijfeld wel weer het doelpunt van de week worden. Het stiftje ongekend mooi. De feestvreugde ongekend want de 7.000 fans hebben dit seizoen weinig reden gehad om te juichen.  Thiebaut mocht voor de statistieken nog de 3-2 binnenschieten. Een vrije trap, laag over de grond zodat Grootaers de bal niet zag aankomen. Dit weekend is het feest in Zitterd, de blikken gaan nu langzaam naar woensdag. In Zeist wacht namelijk een gigantisch andere uitdaging. Alle inspanningen van TOF daargelaten, de bal ligt later deze week voor de voeten van RvC lid Jo Abelshausen.

Voor nu, party time!!!!! Onderstaande wat sfeerfoto’s van deze wedstrijddag. 3-2!