Uitslagen jeugdteams

Voor zover bekend hier de uitslagen van de oudste jeugdteams van Fortuna Sittard :

Fortuna Sittard U14 – FC Dordrecht U14 0-2

Fortuna Sittard U15 – NEC/FC Oss U15 1-3

Na een 1-0 voorsprong (gescoord door Youri Gommans) bij rust, werd er toch verloren met 1-3, na ondermeer een keepersfoutje. De geflatteerde 1-3 kwam er in de laatste minuut nadat Fortuna aandrong op de gelijkmaker en er uiteindelijk simpel werd afgewerkt door de bezoekers. Het fysieke spel van de Nijmegenaren was Fortuna bij tijd en wijle te machtig. Vermaak was er vooral met de grensrechter van de bezoekende club, vooral vanwege zijn opzienbarende manier van vlagen en zijn, laat ik zeggen aparte, sokken.

Hoogtepunt van arbitrale kant was de opmerking van de scheids tegen een speler van de bezoekende club : ´Ja jongen, dat is voordeel, maar daar heb je in Nijmegen nog niet van gehoord zeker´. Bewegende beelden volgen wellicht nog later dit weekend via Ger Putters.

Spijkenisse U17 – Fortuna Sittard U17 5-2 !!

De eerste nederlaag voor het team van Gino Facenna, en dan ook nog qua uitslag een fiks pak slaag. Gelukkig behoudt men de leiding in hun klasse, want zoals al eerder gemeld, het kampioenschap is de enige doelstelling die men als serieus mag beschouwen. Aankomende weekeinde staat weer een duel op de planning tuissen de nummer 1, Fortuna en de nummer 2 Elinkwijk.

Fortuna Sittard U19 – NEC (amateurs) U19 2-0

1-0 Gavin Vlijter, 2-0 Stijn Keulen (pen.)

Een beetje rommelige wedstrijd met een verdiende winnaar, want de thuisploeg had wel over het geheel gezien de overhand. Als je ook slechte wedstrijden kan winnen (…..) dan zit er wellicht muziek in de U19 dit seizoen. Het grijze miezierige weer maakte het vermaak ook al niet groter voor de ca. 50 aanwezige toeschouwers. Ook zijn van deze wedstrijd bewegende beelden te verwachten op korte termijn.Men blijft wel 2e in de rangschikking, met 1 punt achterstand op koploper NAC U19.