Update: (auto) Regeling naar RKC op de schop!

Nieuwe verkoopregeling noodzakelijk na impasse met politie Waalwijk.

Zoals eerder aan gegeven is er de laatste 24 uur spanning tussen de gemeente en politie van Waalwijk en de supportersvereniging van Fortuna Sittard, Aanleiding is het feit dat Waalwijk geen restricties heeft gegeven ten aanzien van het aantal auto’s dat geparkeerd mag worden in het uitvak. Na het verkoopmoment van afgelopen maandag meldde Waalwijk dinsdagmiddag (!) zich ineens met de regel dat er maximaal 80 auto’s in het uitvak mogen, edoch toen waren er al 109 parkeerkaarten uitgedeeld (aan bijna 400 fans die met de auto wilden).

Fortuna SC heeft alle mogelijke alternatieven in de afgelopen dagen voorgedragen. Zo wilde de supportersvereniging uit eigen zak een speciale pendelbus laten lopen tussen een parkeerplaats in Waalwijk en het stadion, maar zelfs dit voorstel werd categorisch geweigerd door de politie, terwijl De Graafschap deze toestemming eerder dit seizoen nog wel kreeg. Inmiddels dreigt de gemeente en de politie met een noodverordening dat geen enkele Fortuna Sittard fan aanstaande maandag het stadje in mag. De supportersvereniging moet aan de belangen van de leden en de fans denken en dus hebben we schoorvoetend moeten beslissen dat er alleen bussen naar Waalwijk zullen gaan. De autocombi vervalt dus.

Geld terug en nieuwe kaart verkoop.
Alle parkeerkaarten zijn ongeldig geworden . We kunnen in totaal 12 bussen laten rijden, hetgeen neer komt op ongeveer 600 kaarten die in totaal kunnen worden verkocht (we zijn nog druk bezig met het regelen van extra bussen, dus de exacte capaciteit van alle bussen is nog niet bekend). Twee zijn er daarvan inmiddels vol, dus we hebben nog 10 bussen voor +/- 500 plaatsen. Uiteraard kunnen fans die een autokaart hebben gekocht hun geld (12.50 euro) volledig terug krijgen indien zij niet in de gelegenheid zijn met de bus naar Waalwijk af te reizen. Heb je een autokaart, maar wil je nu wel met de bus? Dan wordt de prijs van het ticket dat je al hebt gekocht uiteraard van de prijs van de busreis afgetrokken op vertoon van je omwisselbiljet. Zonder dit omwisselbiljet kunnen we je ticket niet omruilen! Alle supporters met een omwisselbiljet kunnen gegarandeerd hun omwisselbiljet omzetten naar een busticket op onderstaande tijdstippen! Er gelden verder geen enkele restricties, zolang de kaarten worden betaald vinden wij alles prima. Het is niet nodig je ID te tonen of de ID te tonen van de personen namens wie je komt betalen.

Indien je te laat was met het kopen van een omwisselbiljet, dan heeft deze belachelijke gang van zaken voor jou wel nog een zonnige kant: je kunt de wedstrijd alsnog bijwonen door je in te schrijven voor de buscombi.

Het geld terugkrijgen en /of een bus ticket kopen kan op twee speciaal ingelaste verkoopmomenten in het supportershome, te weten Donderdag 5 april om 19.30-20.30 en Zaterdag 7 april om 13.00-14.00. Leden betalen €23 voor de buscombi + ticket; niet leden betalen €28. Er dient contant betaald te worden. De kassa’s bij het uitvak in Waalwijk zullen gesloten blijven.

Omdat er mogelijk in clusters moet worden gereisd en wij volledig door RKC en de Waalwijkse lokale driehoek zijn overvallen, kunnen we nog geen exacte vertrektijden geven. Ter indicatie dienen supporters rekening te houden met een vertrektijd tussen 17:15 en 17:45 uur. De bussen vertrekken aan de voorzijde van het Fortuna Stadion.

Bus 1 en 2
Er hebben zich sinds maandag supporters telefonisch opgegeven voor de bussen 1 en 2. Wij willen deze supporters verzoeken gebruik te maken van bovenstaande tijdstippen om te komen betalen, vanwege het feit dat het volgende week maandag bij het vertrekken van de bussen te druk zal zijn om de betalingen te kunnen verrichten.

Tot slot.
Wij zijn in het geheel niet te spreken over de wijze waarop deze maandagavond wedstrijd wordt geregeld. Het laatste woord is hier zeker nog niet over gezegd. De frustratie en boosheid die menigeen zal ervaren hebben wij ook. We willen voor alle duidelijkheid wel een woord van dank richten aan de politie Sittard, die samen met de SV hebben geprobeerd de politie Waalwijk ervan te overtuigen dat er prima alternatieve oplossingen bestaan, helaas zonder succes.

Het  bestuur van de Fortuna SC zal alle fans die met de bussen naar Waalwijk gaan in ieder geval trakteren op twee gratis consumpties in de bus. Nu maar hopen dat Fortuna Sittard voor de echte traktatie en genoegdoening zal zorgen.