Vets wel, Dreesen niet?

Vandaag was de eerste training van Fortuna Sittard. De vliegende reporters van FortunaSC pikten naast mooie beelden ook de eerste spelersgeruchten op, welke samengevat de volgende zijn:

1. Niel Vets zou vandaag een twee jarig contract bij Fortuna Sittard hebben getekend. Niels begon zijn carrière in de jeugdopleiding van Lierse SK. Aldaar werd hij al op jonge leeftijd toegelaten tot de A-selectie. Hij tekende een contract voor drie jaar bij de Lierse club, maar wilde wel verhuurd worden. In het seizoen 2012/13 nam Fortuna Sittard hem op huurbasis over. Hier liet hij een goede indruk achter en dit zou aanleiding zijn voor het tweejarig contract. We kunnen momenteel nog niet officieel bevestigen dat dit contract ook getekend zou zijn.

2. Het tweede gerucht is dat bikkel Dreesen ook in de belangstelling van de degradant VVV Venlo zou staan. Of dit nu sportief een verbetering is valt uiteraard maar te bezien, maar waarschijnlijk kan VVV nog beschikken over wat zakken geld die men verdiend heeft aan afrikaanse en japanse spelers. Naar vernomen hangt deze transfer mede af van de fitheid van Dreesen (medische test), maar dat lijkt nu net een probleem omdat de belg een kuitblessure heeft. Wordt zeker vervolgd, waarbij de Fortuna Sittard achterban massaal haar steun en sympathy voor Timothy uitspreekt en hem verzoekt komend seizoen weer deel uit te maken van de ploeg die vast weer mee gaat doen voor de nacompetitie!

3. Dan Cevik. De vinnige middenvelder was vandaag afwezig bij de training en maakte dus geen onderdeel uit van de selectie. Naar vernomen diende hij zich opnieuw  te melden bij Luik (net zoals 40 andere spelers van Luik!). Wordt vervolgd aldus.

4. Ramon Voorn heeft inmiddels twee maal een verbeterde aanbieding van Fortuna Sittard gehad. De sympathieke Maastrichtenaar wil echter nog een -financiele- stap zetten in zijn carierre en overweegt zeer zwaar naar de 3e duitse bundesliga te gaan. Voor een paar -flinke- pegels meer de anonimiteit in. De keuze uiteraard geheel aan Ramon en hoe graag wij hem ook zouden zien willen spelen in het geel-groen, als hij ergens anders heel veel meer kan verdienen dan moet die dat gewoon doen.

5. Passende bij de cultstatus van onze BVO mochten we vandaag ook…Peter van Vossen begroeten.  De robuuste zeeuw is de laatste jaren aan zijn trainingsloopbaan aan het werken en zou nu als spitsentrainer stage lopen bij de trots van Limburg: Fortuna Sittard.  Een beetje zeeuwse peper in Prince’s (spreekwoordelijke) kont zien wij wel zitten 🙂

We zijn dus weer begonnen, waarbij de ernstige zorgen die er de laatste weken zeer zeker intern waren voor een groot deel naar de achtergrond zijn gegaan. Het is niet aan ons, maar aan Fortuna Sittard om over “witte rook” te communiceren, maar wij hebben er momenteel een goed gevoel bij..ook al was de rook vandaag geel-groen 🙂

En een apart woord van dank voor het belteam. Op het moment dat de meesten van ons buiten genieten van een zonnetje, gooien zij nog eens het de beuk erin om ons stadion vol te krijgen. Gaat uw telefoon straks ? Neem op en bestel die seizoenskaart !

Bron: Janko
Auteur: Kiprich