Voorbeschouwing: Fortuna Sittard – FC Eindhoven

Voorbeschouwing: Fortuna Sittard – FC Eindhoven

Slechts drie dagen na de vijfde nederlaag op rij mag Fortuna opnieuw aan de bak. Ditmaal is de buurman van Helmond Sport de tegenstander: FC Eindhoven. Beide ploegen hebben tot op heden tegenovergestelde resultaten neergezet. Fortuna begon uitstekend maar maakt momenteel een vrije val op de ranglijst. Eindhoven daarentegen begon zeer teleurstellend aan het seizoen, maar van de laatste acht wedstrijden won het er maar liefst zes. Bij winst op Fortuna blijven de Eindhovenaren in de race voor de tweede periodetitel. Het belooft dus opnieuw een zware opgave te worden voor de in vormcrisis verkerende ploeg van Ben van Dael.

FC Eindhoven
De Eindhovenaren zijn bezig aan een goede serie, de laatste vier wedstijden werden gewonnen. Voor Jupiler League begrippen beschikt Eindhoven over een uitstekende voorhoede: Lieder, Alemao, Caenepeel en Vloet zullen voor veel dreiging voor het Sittardse doel zorgen.

De meest opvallende speler van de Eindhovenaren dit seizoen is echter een verdediger, de 21-jarige aanvoerder Dario van den Buijs. Dit seizoen is hij uitgegroeid tot de rots in de branding en een echte publiekslieveling. De verwachting is dat Eindhoven met dezelfde opstelling zal beginnen als in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Dordrecht:  Swinkels; Horsten, De Wilde, Van den Buijs, De Silva; Deschilder, Alemão, Vloet; Caenepeel, Lieder, Vandeputte.

Fortuna Sittard
Na de vijfde opeenvolgende nederlaag staat coach Ben van Dael voor een lastige opdracht. Worden er weer wijzigingen in de opstelling aangebracht of krijgen de elf van vorige week een nieuwe kans? Met uitzondering van de langdurig geblesseerde Lima beschikt Fortuna over een fitte selectie. Verwachte opstelling Fortuna: Ter Wielen, Briels, Mares, De Regt, Ospi; Hadzjiev, Smeets, Kurt; Van Hout, Dianessy, Avkovski.

Auteur: David Schulpen