Voorbeschouwing : lange neus naar jong Ajax ?

Een voorbeschouwing schrijven voor het eerste thuisduel van onze club Fortuna Sittard is niet makkelijk. In de aanloop er naar toe zijn er flink wat dingen voorgevallen in en om Sittard. Elroy Pappot werd gehuurd van FC Utrecht voor een jaar, de jacht op een (ervaren?) spits is nog steeds zonder succes en de grasmat is door geblunder behoorlijk beschadigd.

​Hoe dan ook, het kan niet anders dan dat het jonge team van trainer Peter van Vossen met vertrouwen de wei ingaat, na de toch wel verrassende winstpartij in Helmond vorige week. De 0-1 daar, gescoord door nieuwkomer Jasper Waalkens, is natuurlijk een mooie start in het nieuwe seizoen en het zou mooi zijn, als we dit nu doortrekken in het eerste thuisduel in het frisse groengele Fortuna stadion.

Het debuut van nieuweling Pappot zal wellicht aanstaande zijn, de vraag wie voor hem moet wijken, kunnen we alleen beantwoorden met een gok….wij denken dat Lars Gulpen dan zal wijken voor hem. De van een schorsing terugkerende Jordy ter Borgh, alsmede de langzaamaan weer fit rakende Niels Vets zullen op de reservebank plaatsnemen. Jeffrey Kooistra, assistent-trainer, zit zijn tweede duel schorsing uit (van de 3), die hij nog mee had genomen uit het vorige seizoen.

Jong Ajax dan, een team dat elke week zonder problemen van samenstelling kan veranderen en ook dit seizoen niks toevoegt aan de Jupiler League. Afgelopen week openden zij het seizoen met een 3-0 winst op Telstar. Of dit meer over de zwakte van Telstar zegt, of over de sterkte van de Amsterdammers, we laten het in het midden. Als we simpelweg schrijven dat ene Jasper Cillessen en Joël Veltman meebalden, alsmede o.a. Denswil en Zivkovic, dan kan eenieder die puzzel zelf wel oplossen. Het voordeel van het spelen van de wedstrijd zaterdag zal ongetwijfeld zijn, dat jong Ajax minder gebruik zal maken van dit niveau spelers.

De wedstrijd zal zaterdag beginnen om 16.30. De poorten van het stadion gaan open om 15.30. Kom in grote getale en schreeuw onze mannen naar een tweede overwinning en dat we samen die zelfverklaarde godenzonen zodoende een tik op hun neus geven. De verliespartij van afgelopen seizoen in eigen stadion moet nog worden rechtgezet.

​FortunaSC zijn voorspelling :

2-1 ! Seku Conneh gaat zijn eerste maken en ´Don´ Ramon Voorn maakt zich weer een beetje meer onsterfelijk met een doelpunt.

FortunaSC, Harald