Winst U17 en U19, U14 en U15 verliezen

Vandaag was een dagje jeugdvoetbal wellicht de gehoopte remedie tegen de slechte zin die ik gisteren na de zeer matige wedstrijd in en tegen FC Oss had opgelopen. De 1-0 nederlaag was het resultaat van een dramatische pot voetbal, van beide kanten wel te verstaan, waar Oss in de tweede helft een tandje bij schakelde en Fortuna de hele wedstrijd vrijwel onmachtig was één kans af te dwingen. Muhammed Mert de uitblinker, als ik daarvan al mag spreken.

Echter dit stukje wil ik wijden aan de jeugd. Vanochtend al om 11u aanwezig in Buchten om de jongste, oudste talenten aan het werk te zien in hun wedstrijd tegen PEC/Zwolle. Helaas door allerlei praatjes (mijn voorganger getroffen, alsmede Fred van Barneveld) her en der veelal afgeleid maar toch kunnen en mogen noteren dat de eindstand na een 1-0 voorsprong voor Fortuna U14, uiteindelijk 1-3 werd.

De U15 van Sparta was met de officiële spelersbus gekomen !

De U15 trad daarna aan tegen de leeftijdsgenoten van Sparta. Met een blaadje van de opstelling in de hand werd mij door Fred van Barneveld nog even erop gewezen dat Sparta een aantal internationals in het team had staan en dat het wel eens een moeilijke wedstrijd zou worden voor Fortuna. Niets minder was waar, bleek achteraf……..hoewel men het de eerste minuten probeerde aan Fortuna kant speelde Sparta het spelletje gewoon beter, sneller en slimmer, kortom, het kwaliteitsverschil was gewoon veel en veel te groot. De eindstand voor de statistici : 0- 10 ! De eerlijkheid gebied te zeggen dat de doelpunten naar 0-3 en 0-6 absolute beauties waren.

Na een heerlijke bak soep (met stokbrood !!) dan de hoofdmaaltijd van vandaag, de U19, voor aftrap op 1 punt van koploper NAC A1. Tegenstander van vandaag was Spartaan ´20. Bij een fris windje, maar wel met een heerlijk zonnetje trad Fortuna aan in de volgende opstelling : van de Walle, Roumen, Mares, Kovacevic, Piereij, Keulen, M´Rabet, Saddiki, Ngoy, Mansoori en Vlijter. Ik heb de wissels niet bijgehouden maar zag in de tweede helft wel Max Schijns in het doel staan (of die nu erin kwam of er al stond, weet ik even niet). Een 50-tal  toeschouwers langs de lijn  waarvan een tiental meegereisd uit Rotterdam. Fortuna laat al snel zien dat het voetballend de betere is, Spartaan zoekt de fysieke grens zo nu en dan op en zoekt daarnaast ook nog wel eens de verbale confrontatie met de zijlijn.

Na een dikke 20 minuten een vrije trap van een meter of 20 door Stijn Keulen, ik haal mijn gsm tevoorschijn en zeg tegen mijn medesupporters, daar komt de 1-0…et voila :

Mooie vrije trap en de 1-0 aldus dik verdiend. De wedstrijd gaat dan voort met een dreigender Fortuna, maar ook niet meer dan dat. Vlak voor rust dan een prachtige solo van Demin Roumen, al slalommend passeert hij een paar tegenstanders en nadert van rechts de goal van de tegenstander. Met een schuivertje laat hij de keeper kansloos en scoort de 2-0. Mooie aktie, mooi doelpunt en een verdiende voorsprong bij rust. Na een rust die schijnbaar langer duurde dan 15 minuten treden beide teams weer aan en voel ik de kou toenemen. De zon begint te zakken en de wind neemt wat toe en al pratend over de dag ervoor kijken we samen de tweede helft. Er gebeurt op zich niet zo heel veel, al zijn een paar overtredingen van bedie kanten toch net wel of niet niet over de schreef. De scheids laat het echter veelal bij mondelinge waarschuwingen en zo komt het einde van de wedstrijd nabij. Vlak voor tijd krijgt Fortuna nog een vrije trap van, ik schat, een meter of 30. Milahd Mansoori gaat er achter staan en een teamgenoot probeert nog wat verwarring te stichten. De eerstgenoemde haalt echter uit, en tegelijkertijd roept Fortuna´s grensrechter ´veeel te hoog´…..en als we dan de bal volgen ketst die hard op de lat uiteen en springt zo voor de voeten van de ingevallen Dean Thomissen. Die loopt de bal simpel over de doellijn en het is 3-0 .

De scheidsrechter vindt het snel daarna goed geweest en fluit af voor het einde en zo behaalt de Fortuna A-jeugd wederom de winst. Tot nu toe is niks bekend over het resultaat van de grootste concurrent NAC U19.

Tenslotte behield de U17 haar koppositie door een 0-2 overwinning te behalen in haar uitwedstrijd tegen Velo U17. Doelpuntenmakers Sean Chudik en Bo Breukers.