Wint Fortuna na ruim 15 jaar weer in Den Bosch?

Vier overwinningen op rij, er lijkt geen rem te zitten op Fortuna Sittard. Vrijdag gaat Fortuna voor nummer vijf: FC Den Bosch is de tegenstander. De Bosschenaren, die getraind worden door Willy Boessen, zijn bezig aan een uitstekend seizoen. Momenteel staat Den Bosch op de vijfde plaats. Daarbij moet vermeld worden dat Den Bosch één wedstrijd minder heeft gespeeld dan o.a. De Graafschap (nummer 4) en Fortuna Sittard (nummer 2). De wedstrijd tussen Jong Ajax en FC Den Bosch afgelopen maandag werd vanwege het besneeuwde veld afgelast. De ploeg van Wil Boessen heeft vanwege het afgelaste duel tegen Jong Ajax een loodzwaar programma voor de boeg, in zeven dagen neemt de ploeg het op tegen Fortuna Sittard (2), Jong Ajax (3) en FC Emmen (6).

De laatste overwinning van Fortuna in Den Bosch dateert uit het jaar 2000, destijds troffen beide ploegen elkaar in de Eredivisie. De zestien daaropvolgende keren dat het affiche Den Bosch – Fortuna Sittard op het programma stond, wist Fortuna niet meer te winnen. Bovendien zijn de Bosschenaren dit seizoen erg sterk in eigen huis, alleen Jong AZ wist een overwinning te boeken op De Vliert. Vorig jaar stond er na negentig minuten een gelijke stand op het scorebord: 1-1. Weet Fortuna, onder leiding van Sunday Oliseh , na ruim vijftien jaar eindelijk weer eens te winnen in Den Bosch? De 320 Fortunezen in het uitvak zullen in ieder geval hun uiterste best doen om een uitwedstrijd opnieuw gevoelsmatig te laten voelen als een thuiswedstrijd.

FC Den Bosch

FC Den Bosch is bezig aan een zeer sterk seizoen. Met name het middenveld van de Bosschenaren lijkt wedstrijden vaak in het voordeel van de ploeg te beslissen. Het ervaren duo Vossebelt en Van Son (ex-Fortuna) vormt het controlerende blok. Mert (eveneens ex-Fortuna) maakt op de 10 positie grote indruk dit seizoen. In de voorhoede is PSV-jeugdproduct Blummel belangrijk, het talent wist al zeven keer het net te vinden. De Bosschenaren spelen doorgaans, net als Fortuna, in een 4-2-3-1 formatie. Verwachte opstelling FC Den Bosch: Heemskerk, Deijl, Kersten, Biemans, Van der Winden; Vossebelt, Van Son; Blummel, Mert, Bouyaghlafen; Van der Sande.

Fortuna Sittard

Fortuna lijkt over een nagenoeg complete selectie te beschikken. Alleen de geblesseerde Vlijter maakt in ieder geval geen deel uit van de selectie. Saddiki, die tegen RKC Waalwijk ontbrak met een lichte blessure, keert naar verwachting weer terug in de basis. Dit heeft waarschijnlijk tot gevolg dat Braun zijn plek verliest en Essers terugkeert op rechtsback. Askovski lijkt met zijn sterke optredens tegen Jong PSV en RKC de strijd om de linksbuiten positie (voorlopig) te hebben gewonnen. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Santos, Essers, Dammers, Schuurs, Ospitalieri; Saddiki, Smeets; Semedo, Dianessy, Askovski; Stokkers

Voorspelling

Fortuna Sittard en FC Den Bosch zijn misschien wel de twee meest verassende ploegen van het seizoen. Bovendien staat bij beide clubs een veel geloofde trainer langs de lijn: Sunday Oliseh en Wil Boessen. Uw auteur verwacht een onbeslist tactisch steekspel tussen Oliseh en Boessen: 1-1.