Worden ook tegen Jong PSV punten gepakt?

Voorbeschouwing Fortuna Sittard – Jong PSV

Voor de derde thuiswedstrijd op rij staat er weer een ‘jong’ ploeg op het programma, vrijdag komt Jong PSV op bezoek. Het zal zeker niet makkelijk worden om ook tegen de Eindhovenaren de drie punten te pakken, maar onmogelijk is het zeker niet. De ploeg van Sunday Oliseh is bezig aan een uitstekende reeks. Na de winterstop is er pas één keer verloren (Almere City uit). Jong PSV is ook bezig aan een zeer goede reeks. De laatste vijf competitie wedstrijden werden allemaal gewonnen. Onder andere koploper VVV en suptopper NAC verloren van de Boeren.

De talenten van PSV scoren veel en krijgen er heel weinig tegen. Voornamelijk aanvallers Lammers en Gudmundsson zijn verantwoordelijk voor de doelpunten productie. Eerder dit seizoen verloor Fortuna met maarliefst 3-0 uit in Eindhoven, toen was Gudmundsson de maker van alle drie de doelpunten. Naar verwachting zullen slechts drie spelers die eerder dit seizoen in Eindhoven in

de basis begonnen aankomende vrijdag tot de basisopstelling behoren (Braun, De Regt en Hadzjiev). Het grote verschil met het Fortuna van een aantal maanden geleden is de versterkte voorhoede. Stokkers en Bassan hebben de aanval een enorme impuls gegeven, ook Dianessy en Vlijter vallen hierdoor vaker in positieve zin op. We hopen dat onze aanval het de talenten van Jong PSV ook moeilijk weet te maken. Hopelijk weer met vele doelpunten en een mooie overwinning tot gevolg.

Jong PSV

Zoals eerder vermeld lijkt Jong PSV de laatste wedstrijden niet te stoppen. De Eindhovenaren lijken (in tegenstelling tot Jong Ajax en Jong Utrecht) wel aan een redelijk ‘vaste’ opstelling vast te houden. De bekendste namen in deze opstelling zijn de eerder genoemde Lammers en Gudmundsson, maar ook doelman Jurjus en aanvaller Paal klinken bekend in de oren. Naar verwachting zal Jong PSV met dezelfde elf beginnen als tegen RKC (4-1) vorige week: Jurjus, van Vlerken, van Bruggen, Alberto, Carolina; Rigo, Duarte, Rommens; Paal, Gudmundsson en Lammers.

Fortuna Sittard

Fortuna lijkt over een bijna complete selectie te beschikken. Van Hout en Smeets zijn naar verwachting op de weg terug (over een mogelijk meespelen vrijdag durf ik geen uitspraken te doen). De langdurig geblesseerde Lima traint eindelijk weer met de selectie mee. Braun, die tegen Emmen op de bank begon maar al snel in mocht vallen, zal waarschijnlijk weer in de opstelling terugkeren. Het meespelen van Braun zal ten koste gaan van Dianessy of Saddiki. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Santos, Braun, De Regt, Schuurs, Ospitalieri; Hadzjiev, Saba, Vlijter; Bassan, Dianessy/Saddiki, Stokkers.

We hopen dat de tribunes aanstaande vrijdag beter gevuld zijn dan normaal. Neem je vrienden, collega’s en familie mee naar het stadion!

A uteur : David Schulpen