Zaterdag MOET iedereen er staan!

Niks moet in het leven, maar zaterdagavond moet iedereen met Fortuna Sittard bloed  gewoon ruim op tijd en met een fikse portie strijdlust in het Fortuna stadion aanwezig zijn. Er zijn vele redenen om Acte de présence te geven, maar uiteraard springen er twee cruciale redenen -in willekeurige volgorde van belangrijkheid- uit: de herdenking en ode aan onze strijder Fernando Ricksen en de (vergeef me de woordspeling) de “Do-or-die wedstrijd” die Fortuna Sittard moet gaan leveren tegen Sparta Rotterdam.

Laten we met die laatste beginnen. In de eredivisie heb je ongeveer 1 punt per wedstrijd nodig om aan het einde van de rit in de eredivisie te blijven. Een punt of 34 dus. Fortuna Sittard staat op 2 uit 7, dat betekent dat we in de komende 4 wedstrijden 9 punten moeten zien te behalen ( 11 uit 11) om in iets rustiger vaarwater te komen. Die punten moeten dan behaald worden thuis tegen Sparta, Feyenoord en VVV en uit bij Emmen.  Niet meteen een appeltje-eitje, maar goed, onmogelijk is het ook niet. Om in de juiste vorm, swung en zelfvertrouwen te komen is de start van deze reeks cruciaal. Winst tegen Sparta Rotterdam is simpelweg noodzakelijk om weer iets van perspectief te hebben!  Support van de fans kan dan ook letterlijk en figuurlijk de 12e man zijn.

Om de juiste temperaturen op de tribunes te krijgen  zal op de Ricksen-side naast de gewone consumpties het drankassortiment uitgebreid worden met Jack Daniels Cola, Bacardi Cola  en  Gin&Tonic a €4,50 per stuk.  Uiteraard is ook het Fanhome ruim op tijd open om daar alvast met de fans te “meeten” en de spanning samen op te bouwen.

FR2: respect en ode voor onze strijder!
De tweede reden dat iedereen moet komen die maar een beetje-geel-groen bloed door zijn aderen heeft stromen , is dat we onze strijder, held en boegbeeld Fernando Ricksen op gepaste wijze zullen gaan eren.  Iedereen kan voor of na de wedstrijd natuurlijk bij het standbeeld van Fernando stil staan bij zijn strijd, overlijden en verlies. Fans die een kleine nagedachtenis bij het standbeeld willen achterlaten worden uitgenodigd dat te doen, net zoals een privé foto te maken met het Fernando beeld en om het condoleance register van een persoonlijke noot te voorzien!

Het Collectief heeft in overleg met Fortuna Sittard besproken dat tot as zondagmiddag alle  donaties, gifts en memories bij het beeld netjes beschermd en bewaard zal worden. Dan zal op zondagmiddag een professionele fotograaf het beeld met alle “gifts en memories” vereeuwigen, waarna de foto(‘s) aan de familie en aan het museum geschonken zal worden. Fortuna Sittard zal de gifts vervolgens op respectvolle wijze (veiling)  omzetten in een donatie aan de ALS. Dit fonds zal zaterdag ook aanwezig zijn voor een collecte. Daarnaast zal ALS als goede doel de komende periode vaker naar voren worden geschoven, waarover binnenkort meer!

Dan natuurlijk het collectieve moment van afscheid. The last post. Fans die al wat langer meelopen weten hoe “the last post” er in de fanscene uit ziet, voor diegene die niet weten waar de schrijver het over heeft is dat een mooi moment om het voor de eerste keer mee te maken. Ben er op tijd, ervaar het en doe vooral gewoon mee!!

Zaterdag laten we de buitenwacht zien waar een kleine club groot in kan zijn. Trek dus iets geel-groens aan, neem je vrienden, kids en familie mee, laat je luidkeels horen  en ervaar waarom Fortuna Sittard meer is dan voetballen alleen!

Geef een reactie