Stadion: Sportpark Schellingwoude
Uitslag: 4-7 (na verlenging)
Toeschouwers: +/- 400

Heet bekeravondje Fortuna Sittard in Amsterdam

In de tweede ronde van de KNVB Beker mocht Fortuna Sittard op bezoek in Amsterdam Noord bij voetbalclub ASV de Dijk. Op een regenachtige middag toog Fortuna naar Amsterdam waar met enige vertraging door onweer de volgende elf spelers aan de wedstrijd begonnen.
Ferhat Kaya – Fatih Turan – Dennis Dengering – Roel Janssen – Kevin Kis – Ramon Voorn – Elroy Pappot (55. Lars Gulpen) – Jordie Briels – Jefrey Vlug – Donny de Groot (69. Seku Conneh) – Jasper Waalkens

Na het eerste fluitsignaal dicteerde Fortuna het spel en kreeg een aantal goede mogelijkheden. Toch hadden de geel-groenen de hulp van de scheidsrechter nodig die na een aangeschoten handsbal een penalty gaf en de verdediger van ASV een rode kaart. Nadat Janssen de penalty had benut bleef Fortuna de aanval zoeken.  Nog geen twee minuten later zette Briels de 0-2 op het scorebord. Normaal gezien was de wedstrijd een gelopen zaak geweest, echter bij Fortuna is het altijd spannend. De Amsterdammers bleven de aanval zoeken en maakten het Fortuna ontzettend lastig op het verregende sportpark. Zo lastig dat ze op gelijke hoogte wisten te komen, waarbij gezegd moet worden dat zeker de eerste treffer een prachtig doelpunt was.

De tweede helft was nog maar net begonnen toen Vlug een goede kans niet benutte. Daarna begon het te onweren en moesten beide teams noodgedwongen weer van het veld af. Nadat het onweer gestopt was en het enkel nog regende ging de wedstrijd verder. Aanvoerder Voorn nam de ploeg bij de arm door de 2-3 te scoren. Na dit doelpunt begon de hete bekeravond toen Conneh mocht invallen. De wissel werd begeleid door oerwoudgeluiden vanaf de tribune dat tot onrust leidde. De wedstrijd werd wederom even stilgelegd om de gemoederen te bedaren. Martin Masset heeft met de scheidsrechter gesproken en deze wilde alleen verder spelen als de Sittardse fans op een andere plek gingen staan. Nadat hier gehoor aan was gegeven kon de wedstrijd verder gaan. Fortuna was echter niet bij de pinken en voor de tweede keer kwamen de Amsterdammers op gelijke hoogte. De supporters van ASV waren nog niet klaar met juichen toen Gulpen de Sittardenaren weer op voorsprong zette. Deze voorsprong leek het tot het einde van de wedstrijd te halen, maar in blessure tijd kreeg een Fortunees de bal tegen de hand en ging deze andermaal op de stip, Kaya kon de penatly niet stoppen en dus werd het verlengen met een 4-4 stand.

Na een korte pauze begon de verlenging. Ondanks het harde spel van de Amsterdammers was Fortuna veel sterker in de verlenging. Zonder al teveel problemen trok Fortuna de wedstrijd naar zich toe door goals van Conneh, Vlug en Waalkens. Een avond om vlug te vergeten en maar hopen op een leuke tegenstander in de derde ronde van de beker.

Auteur: Niels van Renen
Fotografie: Niels van Renen